Pännäisten asema puoli vuotta pois käytöstä

Restaurointityöt vaikuttavat Pännäisten rautatieaseman käyttöön. Asemarakennus on kokonaan suljettu asiakkailta, lisäksi rakennustelineet kaventavat kulkuväyliä.

Pännäinen, Pedersöre
Kuvassa rautatietä Pännäisten kohdalla, katoksia etualalla. Asemarakennus näkyy taustalla.
Pännäisten asema-alue kunnostettiin ennen Kokkolaa. Johanna Överfors / Yle

Pännäisten rautatieasemalla aloitetaan kesäkuun alkupäivinä restaurointityöt, joiden yhteydessä esimerkiksi katto kunnostetaan ja seinät, ovet ja ikkunat maalataan. Työt vaikuttavat aseman käyttöön monin tavoin.

– Asemarakennus on kokonaan suljettu asiakkailta tästä päivästä lähtien lokakuun loppuun asti, esimerkiksi vessaankaan ei pääse, kertoo Ratora Oy:n rakennuskonservaattori Jonna Kestilä.

Aseman ulkopuolella oleva lippuautomaatti sen sijaan on käytössä normaalisti.

Hyvissä ajoin asemalle

Restaurointityöt näkyvät myös piha-alueella: rakennustelineiden takia kulkuväylät kapenevat ja parkkipaikat voivat ajoittain vähentyä.

– Olisi tärkeää, että ihmiset huomioisivat tämän omissa aikatauluissaan. Parkkipaikan joutuu ehkä hakemaan kauempaa ja junaan siirtymiseen voi tarvita hieman enemmän aikaa. Alueella liikkuu myös raskasta kalustoa varsinkin ensimmäisen kuukauden ajan, Kestilä kertoo.

Pännäisten asemalle on jo tuotu rakennustelineitä ja varsinaiset työt alkavat keskiviikkona. Valmista pitäisi tulla marraskuun loppuun mennessä.

Uusrenessanssityylinen Pännäisten asema on rakennettu vuonna 1885.