1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiira Korpi epävarmana urastaan: "päivä kerrallaan"

Viime kausi oli täynnä pettymyksiä, mikä sai taitoluistelijan uupumaan. Usein ne kaikista vaikeimmat hetket osoittautuvat tärkeiksi käännekohdiksi, Korpi toteaa.

urheilu
Kiira Korpi hymyilee kameralle Vierumäen urheilukentällä liikuntaleirillä
Anna Näveri / Yle

Taitoluistelija Kiira Korpi ei aio luopua luistimista, vaikka mönkään mennyt kausi ja loukkaantumiset saivatkin taitoluistelijan puntaroimaan uransa jatkamista. Vaikeuksien ja loukkaantumisten kanssa kamppaillut urheilija kertoo vointinsa kohentuneen.

– Nyt mennään jo parempaan päin, mutta olin kyllä aika uupunut viime kauden loppuessa.

Mietin, mitä elämälläni tai urallani tekisin.

Kiira Korpi

Tammikuussa Korpi joutui jättämään Tukholman EM-kisoissa leikin kesken vatsataudin vuoksi. Maaliskuussa Sanghain MM-kisoissa kohtaloksi koitui epäonnistuminen esityksessä. Kauden päättyminen oli Korvelle tuumaustauon paikka.

– Mietin, mitä elämälläni tai urallani tekisin, Korpi aloittaa ja pohtii hetken.

– Mutta nyt tuntuu ainakin siltä, että sydän sanoo vielä haluavansa jatkaa luistelua. Katsotaan kesän aikana, miten treeni lähtee käyntiin.

Kovin pitkälle aikavälille Korpi ei kerro tehneensä suunnitelmia.

– Kaikki on aika avoinna. On ollut vähän tällaista päivä kerrallaan -elämistä, Korpi kuvailee.

Vaikeudet tärkeitä urheilijalle

Ensi viikolla Kiira Korpi lentää Torontoon harjoittelemaan uutta ohjelmaa.

– Pikkuhiljaa suuntaan katsetta kohti tulevaa kautta. Tänä kesänä kuitenkin yritän tehdä luistelun lisäksi paljon muutakin.

Usein ne kaikista vaikeimmat hetket osoittautuvat tärkeiksi käännekohdiksi elämässä.

Kiira Korpi

Korven suunnitelmissa on muun muassa rullaluisteluharrastuksen aloittaminen vuosien tauon jälkeen. Korpi kertoo myös luonnossa liikkumisen tärkeäksi voimavaraksi, jonka pariin jäähallilta turhan harvoin pääsee.

Miten huippu-urheilija kaikkiaan viime aikojen pettymyksistä toipuu?

– Se on vähän, että miten toipuu niistä elämän ylä- ja alamäistä muutenkin. Aikaa se [toipuminen] vie, joskus enemmän joskus vähemmän.

– Usein ne kaikista vaikeimmat hetket osoittautuvat tärkeiksi käännekohdiksi elämässä, Korpi lisää.

Leirillä kannustamassa nuoria lupauksia

Ennen kesän treenien aloittamista Korpi piipahti kannustamassa nuoria liikkujia urheilu-unelmien tielle. Korpi vieraili maanantaina Heinolassa Vierumäen urheiluopistolla kummina lasten ja nuorten liikuntaleirillä.

Taitoluistelija veti 50:lle leiriläiselle alkulämmittelyn ja osallistui sisällä kaupunkisodan leikkiin. Omassa arjessaan Korpi ei ehdi turhan usein leikillään urheilla.

– Valitettavan vähän tulee muita urheilulajeja tehtyä, Korpi harmittelee.

– Kesällä tykkään olla luonnossa, käydä lenkillä, pelata tennistä tai jotain muuta lajia, jossa olen ihan huono. Tulee oltua hallissa niin paljon, Korpi lisää.

Lue seuraavaksi