Hääkuume nousee Ruotsissa - Katso prinssihäät Ylen kanavilta

Vauhdikas prinssi Carl Philip ja hänen kihlattunsa Sofia Hellqvist vihitään kahden viikon päästä Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa. Häät nähdään suorana 13. kesäkuuta TV1:ssä kello 17.05 alkaen.

Kotimaa
Ruotsin prinssi Carl Philip ja hänen morsiamensa Sofia Hellqvist
Ruotsin prinssi Carl Philip ja hänen morsiamensa Sofia Hellqvist vihittiin kesäkuun 13. päivänä.Mattias Edwall / Kungahuset

Pariskunta on ollut kihloissa vuoden 2014 kesäkuusta lähtien. Rouvana Sofia Hellqvististä tulee titteliltään prinsessa. Päätöksen teki kuningas Kaarle VXI Kustaa, ja tuleva prinsessa hyväksyi sen.

TV1 välittää vihkimistilaisuuden suorana klo 17.05. Lähetyksessä päästään seuraamaan vieraiden saapumista ja itse vihkimistilaisuus näyttävässä kuninkaanlinnan kirkossa.

Vihkimisen jälkeen morsiuspari ajaa hevosvaunuilla kaupungin halki tervehtien katujen varsille kerääntyneitä kansalaisia. Prinssihäät selostaa toimittaja Marjukka Havumäki. Kommentaattorina studiossa on historiantutkija Laura Kolbe. Yleisö voi osallistua tv-lähetykseen twiittaamalla #prinssihäät #kungligtbröllop2015.

Häitä voi seurata myös Areenassa. Lisäpaloina Areenassa nähdään vihkitoimitusten lisäksi mm. kuningas Kaarle Kustaan tervetuliaismalja ja puhe, morsiamen isän puhe, sekä hääkakun leikkaus.

Kesäkuu on kuningasperheen juhlakuukausi

Kesäkuusta on tullut Ruotsin kuningasperheen hääjuhlien perinteinen ajankohta.

Kuningas Carl Gustav ja kuningatar Silvia avioituivat 19. kesäkuuta 1976. Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Danielin häitä vietettiin puolestaan 19. kesäkuuta 2010. Prinsessa Madeleine ja Christopher O´Neill taas vihittiin 8. kesäkuuta 2013. Sisarusparven keskimmäinen prinssi Carl Philip jatkaa siis perinnettä.

Lisää jännitystä Madeleinen perheessä 

Kuninkaallisen perheen häävalmisteluihin tuo lisää jännitystä prinsessa Madeleinen ja Christopher O´Neillin perheenlisäys. Madeleinen on määrä synnyttää aivan näinä aikoina ja sukuun saadaan jälleen uusi prinsessa tai prinssi.

Päivi Suikkanen / Yle