Ammattiyhdistykset jatkavat Huhtamäen arvostelua – Huhtamäki torjuu syytökset

Suomessa on ollut koolla ammattiyhdistysväkeä eri puolilta maailmaa setvimässä pakkausjätti Huhtamäen tehtaiden työoloja. Yhtiö torjuu arvostelun ammattiyhdistystoiminnan hankaloittamisesta.

Ulkomaat
Huhtamäki
Huhtamäkeä on Yhdysvalloissa syytetty ammattiliittojen häirintään erikoistuneen konsulttifirman palkkaamisesta.USW

Suomeen kokoontuneet Huhtamäen tehtaiden ammattiyhdistysten edustajat arvostelevat yhtiötä ammattiyhdistystoiminnan vaikeuttamisesta. Helsingissä kokoontui maanantaina väkeä yhdeksästä eri maasta, jossa Huhtamäellä on tehtaita.

Työntekijöiden edustajien mielestä Huhtamäen omistamissa tehtaissa on ollut ongelmia vapaan järjestäytymisen kanssa ainakin Yhdysvalloissa ja Intiassa. Yle Uutiset kertoi eilen Huhtamäen tehtaiden ongelmista.

Teollisuustyöntekijöiden maailmanliiton järjestämään kokoukseen Helsingissä osallistui myös Huhtamäen johdon edustaja. Teollisuustyöntekijöiden maailmanliiton suomalainen pääsihteeri sanoo, että työntekijät haluaisivat jatkaa keskusteluja Huhtamäen kanssa.

– Yhtiön johdon edustaja kävi kokouksessa ja täytyy sanoa, että se oli aikamoinen pettymys. Hän ei edes suostunut takaamaan, että yhtiö noudattaa omia käyttäymisohjeistuksiaan, jotka takaavat järjestäytymisvapauden, pääsihteeri Jyrki Raina sanoo.

Hänen mukaansa ongelmia on Huhtamäen Yhdysvaltain, Meksikon ja Intian yksiköissä.

Huhtamäki torjuu syytökset

Huhtamäki osti Intian tehtaansa aiemmin tänä vuonna. Yhtiö on aiemmin arvioinut, että ongelmat Intiassa ovat johtuneet edellisestä omistajasta. Yhdysvaltain osalta yhtiö kokee joutuneensa paikallisen ammattiliiton kampanjoinnin kohteeksi.

Huhtamäen viestintäjohtaja Katariina Hietaranta sanoo, että Huhtamäki noudattaa sekä paikallista lainsäädäntöä että omia eettisiä ohjeitaan, myös Yhdysvalloissa. Kiistat Yhdysvalloissa ovat koskeneet yhtiön tehdasta Kaliforniassa ja Hietaranta sanoo, olevansa varma, että myös siellä toimitaan lakien ja ohjeiden mukaisesti.