Lindström Kela-maksukohusta: Otan opikseni näistä kokemuksista

Uusi työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tiedustelleen häneltä puhelimitse, mikä hänen Kela-maksualoitteensa tarkoitus oli. Tänään aloitteesta ei enää puhuttu, vaan hallituskumppanit vain vinkkailivat silmää ja hymyilivät, Lindström kertoo.

Kotimaa
Jari Lindström
Jari LindströmAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo ottavansa opikseen hänen viikonlopun Kela-maksuavauksestaan syntyneestä kohusta.

– Jälkiviisaana voin sanoa, että aina on hyvä informoida pääministeriä, jos aikoo tehdä tällä lailla. Otan aina opikseni näistä kokemuksista, Lindström sanoi tänään maanantaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen.

Lindström ehdotti sunnuntaina lähettämässään tiedotteessa Kela-maksujen palauttamista työnantajien maksettavaksi, jollei yhteiskuntasopimusta saada sovittua. Lindströmin mielestä vastuuta on vieritetty yhteiskuntasopimuksen ympärillä käydyssä keskustelussa liikaa työntekijöille.

Lindström sanoo keskustelleensa aloitteestaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa tiedotteen lähettämisen jälkeen.

– Hän laittoi minulle tekstiviestin ja sitten puhelinsoitto tuli. Tänään hän morjensteli oikein tyytyväisenä ja iloisena, Lindström kertoi toimittajille.

Lindströmin mukaan pääministeri oli tiedustellut häneltä, mikä hänen aloitteensa tarkoitus oli.

– Ei mitään sellaista, että voi-hyvänen-aika eikä mitään syyttävää. Hän kysyi vaan, että mikä oli tämä tarkoitus nimenomaan Kela-maksun osalta. Selitin hänelle ja hän tyytyi vastaukseen.

Tänään asiasta ei kuitenkaan käyty enää keskustelua hallituksen uudessa avokonttorissa. Lindströmin mukaan hallituskumppanit vain vinkkailivat silmää ja hymyilivät.

Lindström sanoo miettineensä ehdotustaan tarkasti etukäteen.

– Enhän minä nyt vahingossa tuommoisia tee. Totta kai mietin sen asian ja sitten laitettiin tiedote maailmalle.