1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sivareita peltipoliisihommiin? – Helsingiltä vihreää valoa

Vihreiden kaupunginvaltuutetun Hannu Oskalan ehdotuksessa Helsinki maksaisi kolmen siviilipalvelusmiehen kustannukset poliisin liikenneturvallisuuskeskuksessa tehtävästä liikennevalvontatyöstä.

Kuva: Yle

Helsinki saattaa myöntää rahaa siivilipalvelusmiesten palkkaamiseksi liikennevalvontatehtäviin. Asiaa on ehdottanut vihreiden kaupunginvaltuutettu Hannu Oskala valtuustoaloitteessaan.

Oskalan valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että Helsinki maksaisi kolmen siviilipalvelusmiehen kustannukset poliisin liikenneturvallisuuskeskuksessa tehtävästä liikennevalvontatyöstä. Palkatut siviilipalvelumiehet kohdennettaisiin nimenomaan Helsingin kameravalvontakohteisiin.

Kustannus kolmesta siviilipalvelusmiehestä olisi Oskalan mukaan noin 30 000 euroa vuodelta.

Kaupunkisuunnitteluvirasto suhtautuu ehdotukseen varovaisen myönteisesti, mutta painottaa, että toiminnan rahoitus on vielä auki.

– Tällä hetkellä avustavan henkilökunnan lisääminen liikenneturvallisuuskeskuksen palvelukseen olisi pienessä mittakaavassa mahdollista. Kaupunkisuunnitteluvirasto ei näin ollen näe estettä valtuustoaloitteen toteuttamiselle, mikäli kaupunginkanslia pystyy osoittamaan aloitteen toteuttamiseen tarvittavat resurssit, todetaan kaupunkisuunnittelulautakunnalle muotoillussa lausuntoehdotuksessa.

Toteutuessaan Oskalan ehdotus tarkoittaisi sitä, että automaattinen nopeusvalvonta lisääntyisi Helsingissä merkittävästi. Helsingissä on tällä hetkellä neljä ylinopeuksia ja punaista päin ajamista automaattisesti valvovaa kameralaitteistoa.

Kaupunki on hankkinut laitteet omalla kustannuksellaan Helsingin poliisilaitoksen käyttöön. Poliisilla ei ole ollut kuitenkaan tarpeeksi resursseja kameroiden käyttämiseksi ja niiden käyttöaste on jäänyt matalaksi.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee valtuustoaloitetta kokouksessaan tiistaina.