Peruukkimestari: Tuulen mukaan lähtevä peruukki on historiaa

Hiuslisäkkeiden yleistyminen on madaltanut kynnystä peruukkien käyttöön, arvioi peruukkimestari. Silti peruukkeihin liittyy monenlaisia epäilyksiä. "Monella on yhä mielessään pilakuvien nainen, joka juoksee tuulen riepotteleman peruukin perässä kadulla", peruukkimestari Pekka Helynen sanoo aamu-tv:n haastattelussa.

Ylen aamu
Pekka Helynen.
Peruukkimestari Pekka Helynen tietää, että monet ihmiset ovat aika arkoja hankkimaan peruukkeja. Peruukki on kuitenkin hyvä vaihtoehto, jos hiukset ovat ohenneet ikävästi.

Peruukkimestari Pekka Helynen tietää, että peruukkeja myydessä kannattaa olla hienotunteinen. Vaikka muun muassa hiuslisäkkeiden yleistyminen on madaltanut kynnystä peruukin hankkimiseen, hankitaan peruukki yleensä käytännön syistä.

– Ihmiset, jotka tulevat ensimmäistä kertaa peruukkiliikkeeseen, usein jännittävät ostamista. Hiusten lähteminen tai oheneminen on arka paikka, ja siitä on saatettu kärsiä vuosia tai jopa vuosikymmeniä ennen peruukin hankkimista, Helynen sanoo aamu-tv:n haastattelussa.

Yleisin syy peruukin hankkimiselle on Helysen mukaan syöpähoidoista johtuva hiustenlähtö. Myös ikääntymisestä tai kilpirauhasen vajaatoiminnasta johtuva hiustenlähtö tai -oheneminen on tyypillinen syy hakeutua peruukkiliikkeeseen.

– Peruukit eivät ole muotia. Jotkut saattavat hankkia peruukin ihan vain työ- tai juhlatilaisuuksia varten, Helynen kertoo.

Peruukki pysyy päässä

Helysen mukaan asiakas varmistaa lähes aina ensimmäisenä, pysyyhän peruukki varmasti päässä.

– Monella on yhä mielessään pilakuvien nainen, joka juoksee tuulen riepotteleman peruukin perässä kadulla. Tuuli ei kuitenkaan vie peruukkia mennessään. Ne tehdään niin, että niiden rakenne vetää jonkin verran sisäänpäin ja ne pysyvät päässä.

Helysen mukaan kaikkien peruukkien kanssa ei tarvita minkäänlaisia kiinnikkeitä.

– Halutessaan peruukin voi kiinnittää hiuslukoilla tai peruukkiteipillä. Joissain peruukeissa saattaa olla silikoniosia, jotka pitävät peruukin päässä.

Peruukeita valmistetaan keinohiuksista tai aidoista hiuksista. Aidoista hiuksista tehdyn peruukin hinta voi nousta useaan tuhanteen euroon. Halvemmalla pääsee, jos hankkii keinotekoista materiaalia olevan ja koneella tehdyn peruukin.

– Käsityö lisää peruukin luonnollisuutta ja keveyttä, mutta myös hintaa, Helynen sanoo.