1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hotellit

Sallan matkailulle piristystä hotellin ja kunnan yhteistyöstä

Itä-Lapin matkailu saa piristysruiskeen, kun kunta ja Holiday Club Resorts Oy perustavat uuden kiinteistöyhtiön. Kylpylähotelli remontoidaan ja lisäksi rakennetaan uusia loma-asuntoja.

hotellit

Sallan kunnanvaltuusto hyväksyi aloitteen uudesta kiinteistöyhtiöstä maanantaina. Virallisen hyväksymisen jälkeen Sallan kunta ja Holiday Club Resorts perustavat kesän aikana kiinteistöyhtiön, jonka nimeä ei ole vielä päätetty. Yhtiön kaikki tarvittavat suunnitelmat ovat valmiina elokuussa 2015.

Kylpylää voidaan käyttää esimerkiksi koulun ja päiväkodin opetus- ja liikuntapaikkana.

Sallan kunnan tiedote

Suunnitelmaan kuuluu olemassa olevien hotellihuoneiden remontointi ja uusien loma-asuntojen rakentaminen. Holiday Club rakentaa kylpylähotellin yhteyteen 25-35 luhtitalotyyppistä loma-asuntoa. Lisäksi Kiinteistö Oy Sallatunturin huoneistot peruskorjataan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja ne saavat uudet kalusteet.

Työt alkavat syksyllä

Olemassa olevien hotellihuoneiden remontointi alkaa heti syksyllä 2015. Uudisrakennuksen työt alkavat toukokuussa 2016 heti, kun se on keliolosuhteiden puolesta mahdollista.

Uusi yhtiö luo kuntaan työpaikkoja rakennusajalle ja synnyttää uusia työllistymismahdollisuuksia kuntalaisille. Kuntalaiset hyötyvät lomakeskuksen kehittämisestä myös muilla tavoilla. Kylpylää voidaan käyttää esimerkiksi koulun ja päiväkodin opetus- ja liikuntapaikkana.

Kunta omistaa uudesta yhtiöstä 51 prosenttia ja Holiday Club 40 prosenttia. Yhteistyöllä halutaan säilyttää nykyisen majoituksen laatu ja kehittää matkailupalveluita entisestään. Kokonaisuudessaan projektiin investoidaan 7,1 miljoonaa euroa. Rakennustöiden pitäisi olla valmiina vuoden 2018 loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi