"Hyvin hoidettu firma ansaitsee julkisuutta hyvien tarinoiden kautta"

Jatkuvasti vaikeutunut tilanne yrityksissä on vaikuttanut työilmapiiriin. Asiaan halutaan saadaa uutta nostetta löytämällä hyviä työnantajia, jotka pitävät ankeista ajoista huolimatta työntekijöistä huolta.

ilmiöt
Työntekijä selaa paperipinoa.
Kainuussa haetaan parhaita työpaikkoja. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Kajaanin Nuorkauppakamari etsii parhaillaan Kainuun parasta työpaikkaa. Tempaus järjestetään ensimmäistä kertaa.

– Uutisissa on kerrottu voittopuolisesti negatiivisista asioita. Väkeä on vähennetty ja työntekijät ovat joutuneet venymään ja mukautumaan vaikeisiin oloihin. Haluamme nostattaa positiivista tekemisen meininkiä tällä tempauksella, sanoo Kajaanin Nuorkauppakamarin projektipäällikkö Aapo Lehikoinen.

Hakusessa ovat sellaiset työpaikat, joissa asiat on hoidettu vaikeista ajoista huolimatta hyvin.

– Hyvin hoidettu firma ansaitsee julkisuutta hyvien tarinoiden kautta.

Samat teemat toistuvat

Hyviä työpaikkoja on etsitty eri järjestäjien tempauksilla niin valtakunnallisesti kuin maakunnissakin. Kainuussa ehdotuksia Nuorkauppakamarin tempaukseen on tullut kymmeneltä työpaikalta, ja lisää toivotaan vielä.

Haluamme nostattaa positiivista tekemisen meininkiä tällä tempauksella.

Aapo Lehikoinen

Tempauksella halutaan luoda nostetta niillä työpaikoilla, joissa on ongelmia työhyvinvoinnin kannalta.

– Tulleissa ehdotuksissa toistuvat samat teemat: koulutus, työilmapiiri, työkaverien näkeminen ja huomioon ottaminen ovat todella tärkeitä. Näihin asioihin olisi hyvä löytää aikaa ja ehkä resursseja, mutta ei välttämättä rahaa, vinkkaa Aapo Lehikoinen.

Tempaukseen voivat osallistua kaikenkokoiset yritykset ja kunnat. Nuorkauppakamari ottaa ehdotuksia vastaan (siirryt toiseen palveluun) 7. kesäkuuta saakka, jonka jälkeen työelämän tuntijoista koostuva raati valitsee kolme parasta työpaikkaa perusteluiden ja äänimäärien pohjalta. Voittajat julkistetaan kesäkuussa 2015.