Pariskunta näki metsätiellä verilammikon – lähistöltä löytyi hevosen pää

Rea Gussander ja hänen avomiehensä löysivät silvotun hevosen raadon Valkeakosken ja ja Akaan rajalta.

Kotimaa
Metsätie, jossa näkyy verta
Rea Gussander

Akaan Toijalassa asuva Rea Gussander järkyttyi maanantai-iltana, kun hän näki tutulla metsätiellä verilammikon. Gussander luuli ensin, että tielle oli valunut paksua, mustaa öljyä.

Iltakävelyllä mukana ollut Gussanderin avomies arveli, että lammikko on verta. Pariskunnan mukana olleet koirat näyttivät Gussanderin mukaan hämmentyneiltä.

Pariskunnan ystävä löysi tien sivusta eläimen pään. Rea Gussander tunnisti pään kuuluvan hevoselle. Eläimen syötäväksi käytettävät osat oli viety. Paikalle oli jäänyt veren ja pään lisäksi kasa suolia ja etukaviot.

– Pää näytti siltä kuin se olisi leikattu irti, Rea Gussander sanoo.

Verilammikko oli metsätiellä 700 metrin päässä Mastiantiestä lähellä Valkeakosken ja Akaan rajaa. Hävityksen keskelle oli jäänyt pari mustia nahkahanskoja.

Gussander teki netissä rikosilmoituksen omaisuusrikoksesta.

Samana iltana hän julkaisi paikalta ottamansa valokuvat Facebookissa. Kuvissa näkyy hevosen pää ja muita ruhon osia. Julkaisua on jaettu tiistaina puoleenpäivään mennessä noin 500 kertaa.

Gussander toivoo, että kuvien julkaisu herättäisi keskustelua eläinten inhimillisestä kohtelusta.

– Eläimiä saa hyödyntää ja syödä, mutta ei niitä saa silpoa tuolla tavalla säädyttömästi, Gussander sanoo.

Gussander käveli saman paikan ohi lauantaina. Silloin tiellä ei ollut verta. Eläin on sillä perusteella käyty silpomassa joko sunnuntaina tai maanantaina.