Vähän erilainen kauppareissu: Naiset kelaavat yli 350 kilometriä pyörätuoleilla – video

Kaksi kouvolalaisnaista aikoo kelata pyörätuoleilla Kouvolasta Tuurin kyläkauppaan. Jaana Kivimäen ja Satu Ikosen reissun idea lähti Facebook-viestistä. Kaksikko lähti matkaan tiistaina.

Kotimaa
Satu Ikonen (kuvassa vasemmalla) ja Jaana Kivimäki reissunsa alkutaipaleella Kouvolassa.

Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen aikovat kelata pyörätuoleilla Kouvolasta Pohjanmaalle. Reitti Myllykoskelta Tuurin kyläkauppaan on noin 360 killometriä pitkä.

– Etanoita ollaan. Hitaasti mennään noin viisi kilometriä tunnissa. Alamäessä voi nousta kymppiin, kuvailee Satu Ikonen tiistaina aamupäivällä, kun ensimmäinen kilometri Myllykoskella on takana.

Kivimäen avustajalla Ikosella on terveet jalat, mutta hänkin aikoo matkustaa tuolilla. Kivimäki on ollut pyörätuolissa runsaat kymmenen vuotta.

– Meillä on mukana kuski ja matkailuauto, jonne pääsee lepäämään. Se on tärkeää varsinkin minulle, kun olen alaraajahalvaantunut. Jos en pääse levolle, niin jään istuma-asentoon tämän reissun jälkeen, naurahtaa Kivimäki.

Reissuidea lähti elämään Facebookissa. Naiset laittoivat elokuussa 2014 Facebookiin kuvaviestin, jossa he lupasivat mennä tuoleilla Mylsältä Tuuriin, jos saavat 10 000 tykkäystä. Määrä saatiin kasaan muutamassa tunnissa.

Tempauksella halutaan muutakin kuin näkyvyyttä.

– Ihmisten kanssa keskustellessa tuli viestiä, että on myös vaikeaa olla erilainen ja mennä tuonne ulos. Tässähän sen esteettömyyden näkee käytännössä, päättää Kivimäki.

Videolla naiset kertovat muun muassa valmistautumisestaan ja loppumatkan Forrest Gump -henkisestä toiveestaan.

Perillä kaksikon pitäisi olla 10. kesäkuuta.