1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Uusi hanke Porvoossa: Hotelli, asuntoja ja jättimarket jokirantaan

Porvoon Taidetehdas saa naapurikseen jättimarketin, hotellin ja asuntoja, jos rakennusliike Hartelan, Keskon ja Porvoon kaupungin kaavailut toteutuvat. Vuosien vääntö hypermarketista alkaa olla ohi.

Hahmotelma hotellin, marketin ja Porvoon Taidetehtaan muodostamasta kokonaisuudesta. Kuva: Porvoo

Porvoossa vuosia kestänyt kiistely hypermarketista eli peltomarketista on ohi, jos poliitikot hyväksyvät nyt tehdyt suunnitelmat. Keskon ja Hartelan edustajien usko hankkeeseen on vahva.

– Kyllä täytyy olla iloinen tästä ratkaisusta, johon voimme soveltaa uutta kauppakonseptiamme. Selvitämme minkälaisia tuotteita ja kauppaa porvoolaiset odottavat, lupaa Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä hymyssä suin.

Uuden marketin myötä nykyinen citymarket muuttuu tavalliseksi ruokakaupassa ja sen toinen kerros vapautuu muuhun käyttöön. Tilalle saatetaan rakentaa vaikkapa asuntoja.

Nykyajan kivijalkamyymälä

Uusi citymarket piilotettaisiin nelikerroksisen rakennuksen kivijalkaan. Kahteen ylimpään kerrokseen tulisi enimmillään satakunta hotellihuonetta ja lisäksi asuntoja.

– Näitä yhdistelmiä on jo eri kaupungeissa ja niissä toteutuu hyvä kaupunkikeskusta: On asuntoja ja liikehuoneistoja. Minusta voisi hyvin puhua jopa nykyajan kivijalkakaupasta varsinkin jos citymarkettiin tulee paljon muitakin yrittäjiä, tuumaa Porvoon kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen.

Rahavirrat säilyvät Porvoossa

Uuden marketin rakentamisen taustalla on paitsi Keskon omat suunnitelmat myös Porvoon kaupungin edustajien toive kääntää rahavirrat takaisin Porvooseen. Nyt ostoksilla käydään jumboissa ja muissa vastaavissa pääkaupunkiseudun kauppakeskittymissä.

Majoituspaikoista on Porvoossa ollut puutetta ja se on haitannut erityisesti kokous- ja kongressijärjestelyjä.

– Näin hyvällä paikalla olevat hotellitilat houkuttavat varmasti ja neuvottelut hotelliyrittäjän löytämiseksi ovat menossa, kertoo rakennusliike Hartelan varatoimitusjohtaja Kimmo Aspholm.