Erottaudumme tässäkin asiassa muusta Euroopasta – Suomi on makeissekoitusten luvattu maa

Suomalaiset hakevat makeisista erilaisia makuja ja pitävät sekoituksista.

Kotimaa
Karkkipusseja kaupan hyllyssä.
Kaupoissa on monta hyllymetriä makeita herkkuja. Jyrki Lyytikkä / Yle

Suomalainen karkkipussi ei kelpaisi Keski-Euroopassa. Euroopassa suositaan yhtä tuotetta, kun Suomessa karkkipussi on usein sekoitus, josta löytyy usein lakritsia.

– Suomi on makeissekoitusten luvattu maa, Haribon maajohtaja Ilkka Koskelainen vertaa karkkipussimakuja.

Suomen muusta Euroopasta poikkeavan makeismaun ja tottumusten takia saksalainen Haribo tekee erityisesti Suomen markkinoille sopivia sekoituksia. Ison yhtiön Suomeen tehty sekoitus on yhtiön myydyimpiä tuotteita.

Makeissekoitusten lisäksi Suomessa syödään paljon salmiakkia ja lakritsia. Makeisten kulutus on jonkin verran laskussa, mutta suomalaiset napostelevat reilusti yli kymmenen kiloa makeisia vuodessa. Eniten suklaata.

Karkkipussi mielihyvätuote

Haribon tekemän kuluttajatutkimuksen mukaan makeispussin ostaminen on kuluttajalla herkkä asia.

Karkkiin liitetään niin paljon myönteisiä asioita, että kuluttaja voi helposti pettyä, jos mielihyvää haetaan pussista, mutta maut eivät ole kohdillaan.