1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Sauli Ahvenjärvi ei lähde kristillisdemokraattien pj-kisaan

Kristillisdemokraattien ensimmäinen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ei lähde tavoittelemaan puolueen puheenjohtajan paikkaa. Hän on samaa mieltä puheenjohtajuuden jättävän Päivi Räsäsen kanssa: Uusi puheenjohtaja pitää valita eduskuntaryhmästä. Ahvenjärvi itse tippui eduskunnasta.

Kuva: Yle

Kristillisdemokraattien ensimmäinen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ei lähde puolueensa puheenjohtajakisaan. Hän on samoilla linjoillla Päivi Räsäsen kanssa siitä, että uusi puheenjohtaja pitää valita istuvien kansanedustajien joukosta.

– Uuden puheenjohtajan pitää olla valtakunnan politiikan ytimessä.

Ahvenjärvi sanoo, että nyt on hyvä aika saada puolueelle uudet kasvot.

– Kun olemme siirtyneet hallituskauden jälkeen oppositoon, meidän täytyy etsiä uutta puhtia ja kasvojen uudistaminen näin on yksi hyvä tapa hakea uutta voimaa ja intoa.

Hän pitää jo puheenjohtajakilpaan ilmoittautunutta kansanedustaja Sari Essayahia hyvänä vaihtoehtona Päivi Räsäsen työn jatkajaksi. 

– Hän on valovoimainen, esiintymiskykyinen ja hänellä on myös paljon kokemusta.

Raumalainen Ahvenjärvi vaihtoi eduskuntavaaleissa vaalipiiriä Satakunnasta Pirkanmaahan mutta ei tullut valituksi uudelleen eduskuntaan. Hän ei ole vielä päättänyt, kiinnostaako häntä edelleen varapuheenjohtajuus puolueessa.

– Siitä en ole vielä lopullista päätöstä tehnyt. Katsotaan rauhassa mihin vaaka kallistuu.