Hyppää sisältöön

Euroryhmän johtaja Dijsselbloem: Kreikka-neuvotteluissa ei riittävästi edistystä

Kreikka ja sen lainoittajat yrittävät päästä tällä viikolla sopuun ehdoista, joilla Kreikalle maksettaisiin 7,2 miljardin euron lainaerä. Sopua on toivottu ennen kuin Kreikalle lankeaa perjantaina maksettavaksi 300 miljoonan erä sen aiemmin saamista lainoista.

Jeroen Dijsselbloem Kuva: John Thys / AFP

Euroryhmän johtajan Jeroen Dijsselbloemin mukaan Kreikan velkaneuvotteluissa on saavutettu jonkin verran edistystä, mutta ei riittävästi.

Hollannin RTL-television haastatteleman Dijsselbloemin mukaan neuvotteluissa ei olla vielä tarpeeksi pitkällä ja on kiire.

Kreikka ja sen lainoittajat, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja EU, ovat toivoneet perjantaihin mennessä sopua ehdoista, joilla Kreikalle maksettaisiin uusi 7,2 miljardin euron lainaerä.

Perjantaina Kreikalle lankeaa maksettavaksi 300 erä sen IMF:ltä aiemmin saamasta lainasta. Kaikkiaan Kreikan on maksettava IMF:lle tässä kuussa takaisin 1,6 miljardia euroa.

EU:n komission tiedottaja sanoi aiemmin tiistaina, että lainoittajat ja Kreikka ovat vaihtaneet ehdotuksia velkaneuvotteluissa, mutta on liian aikaista puhua mistään sopimuksesta.

Dijsselbloem sanoo, että joitakin myönnytyksiä Kreikan pelastuspakettiin voidaan tehdä, mutta ei tulla puolitiehen vastaan.