Onnellinen päätös teinin vahingolle: Facebook-yhteisö keräsi rahat hukattujen tilalle

Ohikulkijan taskuun kadonneen rahapussin aiheuttama suuttumus ja harmi poikivat Facebookissa pikakeräyksen. Siinä kerättiin pikavauhdilla kolehti, jolla nuoren oululaispojan kadottama 70 euron vaatekassa saatiin kasaan.

Kotimaa
Käsi hamuilee seteliä lompakosta
Augustina Jämsä / Yle

Sosiaalinen media keräsi voimansa yhteen auttaakseen oululaista teinipoikaa, jolle oli käynyt arkinen mutta harmittava kömmähdys.

Alaikäinen poika oli juuri ensimmäistä työpäivää kesätyössään kaupassa. Lompakossa oli sukulaisilta päättäjäisten jälkeen saatu 70 euroa – tarkoituksena oli mennä suoraan töiden jälkeen ostamaan kesävaatteita. Rahat kuitenkin putosivat kaupan kassalla, kun poika kävi tauon aikana ostamassa välipalaa.

Työpäivän jälkeen poika huomasi, että rahat olivat pudonneet.

Kun kaupasta ei rahoja löytynyt, pojan äiti kuulutteli rahojen löytäjää oululaisessa Puskaradio Facebook-ryhmässä.

Myöhemmin Puskaradiossa kerrottiin, että rahat olivat todellakin pudonneet pojalta kassojen luona ja summa oli vaivihkaa kadonnut sen löytäneen vanhan naisen taskun uumeniin. Tämä sytytti Facebook-ryhmässä vilkkaan keskustelun. Puheenvuoroissa päiviteltiin niin pojan kurjaa kohtaloa kuin rahat itselleen omineen naisen itsekästä käyttäytymistäkin.

"Itsekin epäilin aluksi, ettei tästä mitään tule"

Ihmiset auttoivat poikaa, kuka kahdella, kuka viidellä eurolla.

Pekka Saaristo

Tapahtumaan kiinnitti huomiota myös Puskaradio-ryhmässä mukana oleva Pekka Saaristo. Hän mietti keinoja, joilla auttaa poikaa ja keskusteli siitä myös ystäviensä kanssa. Näin syntyi ajatus kerätä kolehti pojan auttamiseksi. Ja siitä se sitten lähti.

– Itsekin epäilin aluksi, ettei tästä mitään tule, mutta sitten alkoikin tulla yhteydenottoja ja ihmiset kyselivät, mille tilille rahaa voi lahjoittaa, kertoo Pekka Saaristo.

– Ihmiset auttoivat poikaa, kuka kahdella, kuka viidellä eurolla, kertoo Pekka Saaristo.

Keräyksellä saatiin nopeasti kasaan kadonneet 70 euroa. Kun kesävaatekassa oli koossa, pojan äiti ilmoitti, ettei enää tarvita. Tavoite oli saavutettu ja keräys lopetettiin.

– On se hienoa, että vielä löytyy ihmisiä, jotka välittävät, hehkuttaa Pekka Saaristo kokemustaan.