Lumimyrsky yllätti Etelä-Norjan, liikenne kaaoksessa, sähköjä poikki

Useita teitä on jouduttu sulkemaan. Norjan yleisradioyhtiön mukaan sähköt olivat tiistai-iltana poikki yli 35 000 taloudelta.

Ulkomaat
Mies suurten lumivallien välissä.
Norjan yleiradioyhtiö NRK:n reportteri Setesdal-laaksossa 2. kesäkuuta.NRK

Lumimyräkkä on yllättänyt Etelä-Norjan. Useita teitä on jouduttu sulkemaan lumen ja kovan tuulen takia ja joillakin teillä autot ovat voineet ajaa vain lumiaurojen perässä.

Maanantai-iltana pelastustyöntekijöiden täytyi pelastaa valtatiellä Sognevuonon lähellä 39 ihmistä 17 autosta, jotka joutuivat jumiin lumimyräkän alle.

– Emme nähneet mitään. Olin niin tuulista ja näkyvyys oli nolla. Oli vaikea työskennellä, meidän täytyi vain tunnustella tiemme eteenpäin, kertoo kokenut lumiauran kuljettaja Terje Weka Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Kokonaan on suljettu muun muassa vuoristoteitä, jotka joitakin viikkoja sitten avattiin kesäliikeneelle. Kovan tuulen vuoksi on myös peruttu lauttavuoroja, ja myrsky on kaatanut puita sekä irrottanut kattotiiliä muun muassa Kristiansandissa Etelä-Norjassa sekä Hedmarkin ja Opplandin lääneissä.

Sunnhordlandissa yli 35 000 taloutta oli tiistai-iltana ilman sähköä verkkovian takia, NRK kertoo. Syyksi epäillään huonoa säätä.