1. yle.fi
  2. Uutiset

Myrsky ei sisävesiristeilijää pelota – 50 vuoteen reitti ei ole jäänyt välistä

Pitkin Päijännettä Jyväskylästä Lahteen seilaavan M/S Suomen neidon matkustajille on tänään odotettavissa keikuttavaa kyytiä. Merisairautta uhmaamassa on myös Yle Keski-Suomi

Kotimaan uutiset
Toimittaja Tenho Tornberg suorana Päijänne-risteilyllä.
Simo Pitkänen / Yle Keski-Suomi

Yle Keski-Suomi on tänä aamuna astunut laivaan, jonka kyydissä seilataan Jyväskylästä Lahteen. Ilmatieteenlaitos on luvannut luvannut puuskaista tuulta, jonka nopeus on jopa 23 metriä sekunnissa.

Laivan päällikkö Kari Suomalaista keli ei huoleta.

- M/S Suomenneito täytti viime kesänä 50 vuotta, eikä se ole koskaan jäänyt kelin takia satamaan. Sellaista keliä ei ole, ettei lähdettäisi. Tämä on vakaa laiva, täysin merikelpoinen.

Toimittaja Tenho Tornberg teki suoraa Päijänne-risteilyltä.
Simo Pitkänen / Yle Keski-Suomi

Suomalainen silti myöntää, että melkoista myräkkää on tiedossa: Tehinselällä varmasti keikuttaa, mutta Vääksyssä helpottaa.

Jyväskylä-Lahti -reitillä on joskus ollut jopa ruuhkaa, mutta tänä kesänä Hildénin laivayhtiön Suomenneito reissaa välin vain kaksi kertaa. Syynä on kalustopula: Suometar-niminen laiva on mennyt remonttiin. Kesän toinen pitkä risteily on luvassa elokuussa.

120 kilometrin sisävesireitti Jyväskyläsä Lahteen vie noin 8,5 tuntia. Laiva pistäytyy muissa satamissa vain silloin, kun joku on tulossa kyytiin.

Tunnelmia laivalta kuullaan radio Keski-Suomen taajuuden lisäksi suorana TV1:n aamu-tv:ssä kello 9.14. Suora lähetystä on luvassa myös illan alueellisissa tv-uutissa kello 18.22.

Lisäksi päivällä virtuaalimatkalle risteilyalukseen pääsee suorassa nettilähetyksessä, joka alkaa Yle Areenassa kello 11. Linkki sivulle löytyy myös Yle Keski-Suomen nettisivuilta.

Kari Suomalaista haastatteli Tenho Tornberg.

Lue seuraavaksi