1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

50 sentin apu sai ruusuja ostaneen pojan kyyneliin – hellyttävä tarina leviää somessa

Sosiaalisessa mediassa huomiota saavien hyväntekijöiden lista on saanut jatkoa klaukkalalaisesta Miia Kalliomäestä, joka antoi pienelle pojalle kaupan kassajonossa tämän ostoksista puuttuneen summan rahaa.

Kuva: Kuvakaappaus Miia Kalliomäen Facebook-päivityksestä

Sosiaalisessa mediassa tarinansa jakanut Miia Kalliomäki palaa vielä hetkeen, jonka vuoksi hänestä tuli pienelle pojalle iso hyväntekijä.

– Olen ihan hämmentynyt kuinka tässä kävi näin, että ihan tuntemattomat ihmiset ovat tykänneet eleestäni.

Tarkoitus oli tehdä pieni arkinen päivitys ystäville.

Miia Kalliomäki

– Olin siis tavallisilla ruokaostoksilla, kunnes havahduin pienen pojan ostoksiin. Hänellä oli käsissään muun muassa ruusukimppu, mutta harmiksi maksamisen hetkellä summasta puuttui 50 senttiä. Annoin puuttuvan rahasumman hänelle. Jutun pointti omasta mielestäni oli se tunne, jonka poika välitti kiitos-sanan yhteydessä. Se oli niin koskettavaa ja hämmentävää.

Päivityksen Facebook-tykkääjien määrä on tällä hetkellä yli 33 000.

– Sanoinkin ystävälle, että miten ihmeessä tuntemattomatkin ovat löytäneet tarinani luokse. Tarkoitus oli tehdä pieni arkinen päivitys ystäville. Uskon, että moni olisi toiminut tilanteessani ihan samoin.

"Mikään tunne ei voita sitä hetkeä, kun voi auttaa toista"

Tuorein tarina sosiaalisessa mediassa on jatkoa inhimillisille tilanteille, joihin ihminen törmää arjessa. Miia Kalliomäki on huomannut asian myös omalla paikkakunnallaan.

– Meillä paloi täällä vähän aikaa sitten rivitalo, ja myös silloin ihmiset auttoivat. Jokainen pystyy pienillä teoilla mullistamaan hankaluuksissa olevan elämää, kun yhdessä hetkessä menettää kaiken.

Poika, joka ostaa ruusuja, ansaitsee kyllä jäätelön. Sellaisesta tulee vielä hyvä mies.

Miia Kalliomäki

Aikaisemmin jutut hyvistä teoista levisivät ihmisten kertoessa niistä toisilleen. Saman teki aluksi myös Kalliomäki.

– Kerroin heti kotiin tullessani kuinka koskettavana hetken koin. On myös ihanaa, että joku on päässyt toisaalla myös tekstini kautta kiinni tilanteeseen. Mikään tunne ei voita sitä hetkeä, kun voi auttaa toista.

Nyt auttaja haluaisi löytää pojan, koska lahjoja ostanut nuori mies teki vaikutuksen Kalliomäkeen.

– Poika, joka ostaa ruusuja, ansaitsee kyllä jäätelön. Sellaisesta tulee vielä hyvä mies.