Aasian sellujätti lopettaa hakkuut Indonesiassa

Yksi Aasian suurimmista paperi- ja sellutehtaista lopettaa hakkuut etuajassa luonnonsuojelullisista syistä.

Ulkomaat
Hakkuualue sademetsässä.
Bagus Indahono / EPA

Asia Pacific Resources International Limited APRIL iilmoitti keskiviikkona, että hakkuut lopetetaan neljä vuotta suunniteltua aiemmin. Maailman Luonnonsäätiö WWF luonnehti APRIL:in ilmoitusta rohkaisevaksi askeleeksi Indonesian metsien suojelemiseksi.

- Tämä on tärkeä askel 15-vuotisessa kestävän kehityksen ja vastuun ohjelmassa, selvitti APRIL-yhtiön halituksen puheenjohtaja Praveen Singhavi. Yhtiö aikoo tiivistää yhteistyötä luonnonsuojelujärjestöjen kanssa ja lisätä suojelualueiden määrää. Se aikoo käyttää puupeltojen varantoja enää neljän vuoden ajan.

APRIL pahoittelee metsäpalojen savusumua

APRIL-yhtiöllä on omistuksessaan 480 000 hehtaaria metsää. Suojelussa on nyt 320 000 hehtaaria. Palmuöljy- ja sellutehtaita on syytetty luonnon monimuotoisuuden ja suometsien tuhoamisesta. Indonesiassa on maailman kolmanneksi suurimmat metsävarat.

Selluyhtiöiden hakkuita on jatkettu huolimatta 2011 voimaan tulleesta yleismaailmallisesta kiellosta ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun vauhdittamiseksi.

Indonesia on viime vuosina ohittanut Brasilian maailman suurimpana trooppisten metsien hakkaajana. Maa on pyytänyt naauprimailtaan, muun muassa Singaporeslta ja Malesialta anteeksi metsäpalojen aiheuttamia savuhaittoja. Vuonna 2013 taivas peittyi alueella sankkaan sumuun Indonesian palojen takia.