Rovaniemen teatterin katsojaluku laski

Rovaniemen teatterin katsojaluku jäi päättyneellä esityskaudella jälkeen aiemmasta. Kaikkiaan teatteri keräsi katsojia syksystä kevääseen yhteensä 22.233, mikä on reilut 1.500 vähemmän kuin edelliskaudella.

kulttuuri
Näytelmä "Esikoinen" pohjautuu Jari Tervon romaaniin, jonka on näytelmäksi kirjoittanut Esko Janhunen ja ohjaa Kari Väänänen
Petri Teppo

Teatterinjohtaja Juha Vuorinen ei ole lukuun tyytymätön, sillä teatteri ei voinut käyttää suurta näyttämöä enää keväällä rakennustyömaan vuoksi. Ohjelmisto myös painottui nuorten- ja lastenesityksiin, Vuorinen perustelee.

Hän kertoo, että moni katsoja odottelee jo pääsyä Lappia-taloon. Tämä on osaltaan voinut vähentää innostusta lähteä teatteriin.

Rovaniemen teatteri on toiminut evakkotiloissa kahdessa vanhassa koulurakennuksessa Maakuntakadulla kaikkiaan neljä vuotta.

Tänä aika suosituimmat näytelmät olivat Mielensäpahoittaja ja poika (6 110 katsojaa) sekä Satumaa ( 5 479 katsojaa).

Lastenesityksistä suosituin oli Karhukirjeitä Karhumäestä ( 4 463 katsojaa).

Avajaiset syyskuussa

Ensi syksynä teatteri aloittaa uusitussa Lappia-talossa. Uutena teatterinjohtajana aloittaa Kari Väänänen ja hallintojohtajana Sari Alatalo, joka on aiemmin toiminut talouspäällikkönä.

Kari Väänänen ohjaa avajaisnäytelmäksi Jari Tervon romaaniin perustuvan Esikoisen, jonka on dramatisoinut Esko Janhunen. Avajaisia Lappia-talossa vietetään 11.-12. syyskuuta.

Toinen ensi-iltaan tuleva esitys on Marie Jonesin tragikomedia Pikavoitto, jonka ohjaa Kylli Köngäs. Esitys lähtee kiertueelle jäsenkuntiin. Kiertueella on samoin lastenesitys Pipipaliprinsessa, jonka kulkuun katsojat pääsevät vaikuttamaan.

Marraskuussa teatterissa nähdään suuri yhteisproduktio Kumiseva hanki.