Pop-tähdeksi tähtäävä Benjamin Peltonen: Instagram-julkisuus on myös taakka

Ensimmäisen EP-levynsä julkaissut laulaja on villinnyt nuoria faneja Suomen lisäksi Espanjassa.

kulttuuri
Benjamin Peltonen

Benjamin Peltonen on juuri täyttänyt 18 vuotta.

– Nyt on ajokortti ja jos haluaa, niin voi mennä baariin. Elämä ei ole hirveesti muuttunut, kun on niin paljon duunii ja keikkaa. Ei ole ehtinyt muuta kuin ajella vähän.

Pelkällä etunimellään uraa tekevällä Peltosella on ollut kiirettä. Toissa viikolla Peltonen sai tytöt kirkumaan Madridissa ja Barcelonassa. Ensimmäinen kappale Underdogs on soinut Espanjassa paljon radiossa.

– Jengi oli aivan fiiliksissä. Siellä oli tosi kreisi meininki. Fanit odottelivat hotellin ulkopuolella ja juoksivat auton perässä ja olivat keikkapaikalla kuusi tuntia ennen keikkaa, Benjamin kertoo.

Mutta miksi juuri espanjalaiset ovat innostuneet suomalaisesta laulajasta?

– Auttaisko se, että on vähän blondi, pitkä ja sinisilmäinen, Peltonen virnistää.

Benjamin Peltonen toivoo, että Espanjan kautta avautuisivat ovet myös muille espajankielisille musiikkimarkkinoille kuten Etelä-Amerikkaan.

Voiko Instagram-tähti olla uskottava artisti?

Benjamin Peltonen on parissa vuodessa kerännyt yli 200 000 seuraajaa kuvien jakopalvelu Instagramissa. Suosio toi mukanaan levytyssopimuksen. Kevällä Yle Areenassa on esitetty dokumenttisarjaa hänen elämästään.

– Minulla on ollut pienestä lähtien haaveena päästä tekemään musiikkia ja esiintymään. Some kuitenkin antoi sen buustin, että pääsi tekemään niin pian.

Monet uudet artistit nousevat pinnalle sosiaalisen median kautta. Benjamin myöntää, että nopea julkisuus on myös taakka.

Benjamin Peltonen
Benjamin Peltosen haaveissa on tehdä laulajan uraa ulkomailla ja asua Los Angelesissa tai Australiassa.Aliisa Rantanen / Yle

– Taakka siinä mielessä, että jengi voi ajatella, että pystyykö toi olemaan oikea artisti, kun se tulee Instagramista. Mä tavallaan ymmärrän sen, mutta nyt mä annan musiikin puhua puolestaan.

– Justin Bieber tuli YouTubesta. Sitäkin epäiltiin aluksi ja nyt se on ok. Instagramkin on nyt ok. Parin vuoden päästä on joku uusi some ja sit taas kysellään, voiko toi olla ok. Että näin se maailma muuttuu.