yle.fi-etusivu

Piut paut ulkonäköpaineille – Jaana brändää itsestään inhimillisen jumppaohjaajan

Torniolainen jumppaohjaaja Jaana Patokoski haluaa viestittää sosiaalisen median kautta, ettei liikkumisen tarvitse olla otsa rytyssä juoksemista. Henkilöbrändäyksen avulla Jaana haluaa nousta esille muiden liikunnanohjaajien joukosta.

Kotimaa
Jaana Patokoski.
Heidi Hannukainen / Yle

Lapin ammattikorkeakoulussa Jaana Patokoski opiskelee tradenomiksi, mutta vapaa-aika kuluu jumppaohjaajana. Profiilia kilpaillulla alalla hän haluaa rakentaa henkilöbrändäyksen keinoin somessa.

Henkilökohtaisten vahvuuksien ja osaamisen viestimiseen netissä, eli henkilöbrändäämiseen Patokoski hakee neuvoja Lapin ammattikorkeakoulun kesäkurssilta.

Oman brändin ydin alkaa olla jo selvillä.

– Pyrin tekemään itsestäni helposti lähestyttävän muun muassa huumorilla ja sillä, että en ole itsekään täydellinen. Vaikka ohjaan itse tunteja, voin paljastaa, että olen muiden ohjaajien tunneilla ihan pihalla, Patokoski naurahtaa.

Persoonallista brändiä rakennetaan inhimillisyydelle ja huumorille

Erottautumiskeinona on paitsi inhimillisyys, myös positiivinen energia ja huumori. Patokoskelle liikunta on muutakin kuin ulkonäköpainotteista suorittamista.

Patokoski on pohtinut alkavansa kirjoittaa liikunta-aiheista blogia. Ensi alkuun hän kuitenkin keskittyy ylläpitämään omaan liikunnanohjaaja-minään keskittyviä profiileja Facebookissa ja Instagramissa.

– Loin muutama päivä sitten oman Instagram-tilin. Saatan laittaa sinne myös kuvia ruuasta ja puutarhanhoidosta, onhan sekin osa hyvinvointia, nainen hymyilee.

"Jos et ole somessa, miten työnantajat löytävät sinut?"

Lapin ammattikorkeakoulussa henkilöbrändäys on tapetilla, koska kiristyneessä työtilanteessa massasta erottautuminen on erittäin keskeisessä asemassa. Niin työnhakijat kuin yrityksetkin haluavat etumatkaa muihin kilpailijoihin.

Jos et ole mitenkään somessa, miten työnantajat löytävät sinut?

Kati Koivunen

AMK haluaa antaa opiskelijoille mahdollisimman hyvät eväät työelämää varten ja kesäkurssi on yksi keino siihen.

– Kilpailu työpaikoista on kovaa. Jos et ole mitenkään somessa, miten työnantajat löytävät sinut? Ja miten sinä löydät ne potentiaaliset työpaikat, pohtii Lapin ammattikorkeakoulun lehtori Kati Koivunen.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Aivot ja hermojärjestelmä

Turun yliopistossa on löydetty uraauurtava uusi tieto vauvojen voinnista

Nyt se on tutkittu: Silittely saa vauvan aivot hyrisemään

NHL

Nyt hymyilyttää! Puljujärvi takoi hurjalla tykkikudilla kauden toisen osumansa

Puoli seitsemän

Samuli Edelmann edesmenneestä isästään: "Tänne minä jäin laulamaan hänen laulujaan"

Työllisyys

Keskusta ja kokoomus sopuun työllisyys- ja yrityspalveluista –sinisille malli ei kelpaa