Yksityiset myyvät munkkeja vanhoista sotilaskotiautoista: "Sekaannus huolestuttaa"

Katukuvaan ilmestyneet vanhat sotilaskotiautot ovat saaneet kuluttajat hämilleen. Sotkun munkkeja ei ole totuttu maistelemaan vapailla markkinoilla, eikä mielikuva välttämättä nytkään vastaa todellisuutta.

Kotimaa
Sodankylän sotilaskotiyhdistyksen auto
Sodankylän sotilaskotiyhdistys

Sotilaskotiautot huolehtivat pääasiassa varusmiesten välipalamyynnistä, mutta siviilitkin pääsevät maistelemaan niiden herkkuja muun muassa messujen yhteydessä. Viime aikoina myös yksityiset yrittäjät ovat aloittaneet munkinmyynnin vanhoista sotilaskotiautoista. Ilmiö huolestuttaa Sotilaskotiliiton järjestöpäällikkö Karoliina Hofmannia.

– Meitä huolestuttaa, ymmärtävätkö kuluttajat, ettei näiden munkkien tuotto mene varusmiesten hyväksi, vaan myyntikate päätyy yksityiselle yrittäjälle.

Tunnukset poistettu

Vaikka kate munkkien myynnistä on pieni, toivoo Karoliina Hofmann, että kuluttajat olisivat tarkkoja autojen suhteen, jos munkkiostosten yhteydessä on tarkoitus tukea varusmiehiä.

– Yksityisten käyttämät autot näyttävät ihan meidän autoiltamme, sillä ne ovat vanhoja puolustusvoimien autoja. Niistä on vain poistettu sotilaskotitunnukset.

Autoja saa käyttää haluamaansa tarkoitukseen

Karoliina Hoffmanin mukaan puolustusvoimat on myynyt autot vapailla markkinoilla ja ostaja voi käyttää niitä haluamaansa tarkoitukseen. Hän kuitenkin toivoo, että sekaannuksilta vältyttäisiin.

– Mehän emme tälle asialle voi mitään. Yrittäjien mielestä autot eroavat riittävästi toisistaan, kun sotilaskotitunnukset puuttuvat. Minä voin vain toivoa, että sotilaskotibrändiä ei käytetä markkinoinnin välineenä.