1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Finnkino

Finnkinon hämärähommat jatkuvat – uuden teatterin sisustaminen alkaa

Lappeenrannan neljän salin akustiikka on suunniteltu viimeisen päälle tietokonesimulaation avulla. Hienoudet jäävät kuitenkin asiakkailta näkemättä, sillä ne piilotetaan sisustuksen alle.

Finnkino
Turun Kinopalatsin Finnkino-kyltti.
Pasi Mäenpää / Yle

Kauppakeskus Iso-Kristiinaan syksyllä valmistuva Finnkinon uusi elokuvateatteri on teatterin suunnittelijan mukaan "pahuksen kivasti rakennettu". Pian teatteriin saadaan viimeisintä huutoa olevat äänen- ja kuvantoistojärjestelmät.

Lappeenrannan salien akustiikka, kuten esimerkiksi kaiuttimien sijainti, on suunniteltu tietokonesimulaation avulla tarkkaan. Suuri vaivannäkö jää kuitenkin asiakkailta näkemättä, sillä hienoudet piilotetaan tilojen verhoilun alle.

Elokuvahan on vähän sellaista hämärää hommaa.

Janne Uusi-Kölli

Finnkinon teatterisuunnittelija Janne Uusi-Kölli on osa tiimiä, joka suunnittelee teatterien sisustuksen sen jälkeen, kun rakentajat ovat saaneet työnsä päätökseen. Uusi-Kölli lupailee, että äänisuunnittelun lopputuloksen kuulee teatterissa.

– Kyseessä on erittäin hyvä, Finnkinon itse kehittämä äänijärjestelmä, Uusi-Kölli kommentoi.

Pimeää puuhaa

Elokuvateatterin sisustuspäätökset tehdään viihtyisyyden ehdoilla.

– Elokuvahan on vähän sellaista hämärää hommaa, kun valot sammutetaan ja elokuva alkaa. Tätä kokemusta valmistellaan jo ennen elokuvan alkua tummilla seinä- ja lattiapinnoilla. Väriä lisätään sopivasti tiettyihin paikkoihin, Uusi-Kölli paljastaa.

Istuinten, kuvan- ja äänentoiston sekä seinäpintojen lisäksi lattian pintamateriaaliin kiinnitetään erityistä huomiota.

– Auloissa on meillä usein erityinen kokolattiamatto. Se vaimentaa askelia sekä kaikuja ja on lisäksi hyvän näköinen, Uusi-Kölli kertoo.

Lue seuraavaksi