Puuskainen tuuli teki tepposia – Malmin uudesta sairaalasta putosi seinäpeltejä

Etelä-Suomeakin keskiviikkona riepotellut lounaismyrsky otti hampaisiinsa Malmin uuden sairaalan. Kehnosti kiinnitetyt seinäpellit olivat kovilla ja kaksi autoa vaurioitui yhden levyn pudotessa alas. Muuten Uudellamaalla selvittiin pienin vaurioin.

Kotimaa
Myrskytuulessa vaurioitunut trampoliini.
Uusimaa selvisi päivän myräkästä vähin vaurioin. Sipoossa trampoliini koki ilmalennon. Yle

Keskiviikon myrskypuuskat teettivät Uudenmaan pelastuslaitoksille töitä lähinnä kaatuneiden tai kaatumisvaarassa olevien puiden muodossa. Helsingin pelastuslaitoksen alueella puutehtäviä kertyi parisenkymmentä ja niitä oli hoitamassa myös useita vapaaehtoisia palokuntia.

Keski-Uudellamaalla kaatuneiden puiden perässä kiirehdittiin yli 40 kohteeseen, Länsi- ja Itä-Uudellamaalla päästiin hieman vähemmällä.

Päivän suurimmat vauriot syntyivät Helsingin Malmilla, missä pelastuslaitos sai iltapäivällä hälytyksen uuden sairaalan takapihalle. Myrskytuuli oli irrottanut parvekkeen jatketta vuoranneet peltilevyt ja heittänyt niistä yhden alas parkkipaikalle. Levy putosi kahden auton päälle, jotka kärsivät rytäkässä vaurioita.

– Loputkin kuusi levyä otettiin alas, koska ne olisivat tulleet sieltä seuraavaksi, toteaa paloesimies Kari Leino.

Leino kertoo, että myös sairaalan huoltomiehen mukaan kyse on todennäköisesti rakenteellisesta virheestä, sillä levyt vaikuttavat liian heppoisesti kiinnitetyiltä.