Kysely: George W. Bush yhdysvaltalaisten mielestä suositumpi kuin Obama

Tuoreen kyselyn mukaan entinen presidentti George W. Bush on nyt yhdysvaltalaisten mielestä suositumpi kuin hänen seuraajansa Barack Obama.

Ulkomaat
George W. Bush kirjansa julkaisutilaisuudessa Teksasissa.
George W. Bush esiintyi kirjansa julkaisutilaisuudessa Teksasissa marraskuussa.Larry W. Smith / EPA

Keskiviikkona julkistetun kyselyn mukaan Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush on nyt suositumpi kuin hänen seuraajansa Barack Obama.

Kyselyn mukaan 52 prosentilla oli myönteinen käsitys Bushista, kun taas nykyisestä presidentistä Obamasta sama käsitys oli 49 prosentilla kyselyyn vastanneista.

Yhtä suurella osalla vastaajista oli kielteinen käsitys Obamasta, kun taas Bushista kielteinen käsitys oli 43 prosentilla.

Kun Obama valittiin ensimmäistä kertaa presidentiksi marraskuussa 2008, 75 prosentilla samaan kyselyyn vastanneista oli hänestä myönteinen näkemys.

Obaman toimet presidenttinä hyväksyi nyt 45 prosenttia, kun hänen ensimmäisen kautensa alussa helmikuussa 2009 sama lukema oli 76 prosenttia.

1990-luvulla vallassa olleet presidentit Bill Clinton ja George HW Bush ovat nyt selkeästi suositumpia kuin kaksi viimeisintä presidenttiä. Sekä Clintonista että vanhemmasta Bushista myönteinen mielikuva oli 64 prosentilla vastaajista.

Bill Clintonin vaimo Hillary Clinton ja Bushin nuorempi veli Jeb Bush saattavat olla vastakkain Yhdysvaltain ensi vuoden presidentinvaaleissa, vaikka Jeb Bush ei vielä ole sanonut hakevansa republikaanisen puolueen ehdokkuutta.

Uutiskanava CNN:n ja tutkimusyhtiö ORC:n toukokuun lopussa tekemässä tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 1 025 yhdysvaltalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus