Suomen taantuma jatkui alkuvuonna

Bruttokansantuote tippui tammi–maaliskuussa 0,1 prosenttia. Suomen talous on nyt supistunut kolme vuosineljännestä peräkkäin.

talous
Kolikoita kädessä
Derrick Frilund / Yle

Suomen kausitasoitettu bruttokansantuote väheni tammi–maaliskuussa 0,1 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, kertoo Tilastokeskus (siirryt toiseen palveluun).

Kyseessä on jo kolmas peräkkäinen vuosineljännes, jolloin Suomen bruttokansantuote pienenee 0,1 prosentilla. Tilastokeskuksen mukaan Suomen bkt on nyt suunnilleen samalla tasolla kuin vuonna 2006.

Teollisuuden tuotanto tippui alkuvuonna 0,7 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Eniten pudotusta oli kemianteollisuudessa, missä tuotanto väheni 4,1 prosenttia.

Viennin määrä pieneni 1,1 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Vuoden takaiseen verrattuna laskua oli 0,2 prosenttia. Tuonti kasvoi 2,4 prosenttia edellisestä neljänneksestä ja 0,6 prosenttia vuoden takaisesta.

Euroopan tilastoviranomaisen Eurostatin mukaan EU-maiden yhteenlaskettu bruttokansantuote kasvoi alkuvuonna 0,4 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä.