Mies kertoi kavereilleen ampuneensa surman uhria – hovioikeus vapautti

Kotkassa viime kesänä kuolleen miehen surmasta tuomituista miehistä toinen on vapautettu hovioikeudessa.

Kotimaa
Murhaoikeudenkäynti Kotkassa
Tapausta käsiteltiin käräjäoikeudessa syksyllä.Juha Korhonen/Yle

40-vuotiaan miehen tappotuomio Kotkassa viime kesänä tapahtuneeseen surmaan liittyen on kumottu Itä-Suomen hovioikeudessa. Mies pääsee vapaalle jalalle välittömästi.

Surman uhri katosi heinäkuun lopussa. Hänen ruumiinsa löytyi vanerilaatikosta metsästä kaksi viikkoa myöhemmin. 33-vuotias mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta ja 40-vuotias yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen taposta.

Mies oli surmattu Kotkan Hovinsaarella sijaitsevassa yksityisasunnossa kahdella päähän kohdistuneella laukauksella. Nyt vapautettu 40-vuotias mies oli surman jälkeen kertonut kavereilleen ampuneensa uhria niskaan sen jälkeen, kun 33-vuotias oli ampunut ensimmäisen laukauksen.

Hovioikeus ei kuitenkaan saanut selvää näyttöä siitä, että 40-vuotias olisi ampunut uhria, sillä uhrin niskasta ei löytynyt ampumahaavaa. Tämän vuoksi asia ratkaistiin syytetyn eduksi.

Myös 33-vuotias haki hovioikeudesta muutosta murhatuomioon, mutta oikeus piti tuomion ennallaan. Hovioikeuden mukaan ei ole varteenotettavaa epäilystä siitä, etteikö murhasta tuomittu mies olisi ampunut molempia laukauksia.

33-vuotias oli paennut Kotkan poliisivankilasta aiemmin kesällä. Hän teki henkirikoksen pakonsa aikana.