1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vapaaehtoiset koulutetaan tuomaan turvaa kylien asukkaille

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja pelastuslaitokset alkavat kouluttaa kyliin yhdyshenkilöitä, jotka jakavat eteenpäin turvallisuuskoulutusta. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa koulutus järjestetään ensi vuoden alussa.

Kotimaan uutiset
Myynnissä oleva omakotitalo.
Yle

Maaseutukylien ja syrjäisten kaupunginosien asukkaiden turvallisuutta ryhdytään kohentamaan vapaaehtoisvoimin.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja pelastuslaitokset alkavat kouluttaa kyliin yhdyshenkilöitä, jotka jakavat turvallisuuskoulutusta. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa koulutus järjestetään ensi vuoden alussa.

Kyläturvallisuus-hankkeen projektipäällikkö Aikku Eskelinen kertoo, että tavoitteena on kouluttaa myös seurakuntien diakoniatyöntekijät sekä kuntien kotipalvelutyöntekijät havainnoimaan kotona asuvien ikäihmisten turvallisuuspuutteita ja välittämään havaintojaan pelastuslaitoksille.

– Ikäihmiset eivät itse välttämättä huomaa kotinsa turvallisuusriskejä. Paloturvallisuus kohenee heti, kun palovaroittimet ovat ajan tasalla ja varauloskäynnit vapaana. Kodissa vieraileva diakoni tai kodinhoitaja voi näillä pienillä vinkeillä lisätä heti asukkaan turvallisuutta.

Vapaaehtoiset jakavat tietoa asukkaille

Koulutettavat yhdyshenkilöt saavat jatkossa pelastusalan uusimmat tietoaineistot. Vapaaehtoisten toivotaan jakavan tietoa kyläyhdistyksille ja kylissä asuville.

– Käsiteltäviä aihepiirejä ovat muun muassa paloturvallisuus ja varautuminen kriisitilanteisiin, esimerkiksi myrskytuhoihin, Aikku Eskelinen toteaa.

Lue seuraavaksi