Nuuskan salakuljettajien tuomiot putosivat hovissa ehdollisiksi

Ruotsin ja Tallinnan laivoilta nuuskaa, viinaa ja tupakkaa salakuljettaneiden ehdottomat vankeustuomiot lievenivät hovioikeudessa ehdollisiksi. Hovioikeudessa myös sakkojen määrä laski lähes kolmannekseen käräjäoikeuden antamasta tuomiosta.

Kotimaa
Nuuskapurkki avattuna henkilön kädessä.
Yle

Helsingin hovioikeus katsoi, että niin sanotussa nuuskan salakuljetusjutussa myytyjen tupakka- ja alkoholituotteiden määrät olivat vähäisempiä kuin viime vuonna annetussa käräjäoikeuden tuomiossa. Tällä perusteella hovioikeus alensi rangaistukset päätekijöiden ehdottomista yli kahden vuoden vankeusrangaistuksista ehdollisiksi yhden vuoden ja 11 kuukauden sekä yhden vuoden ja kuuden kuukauden mittaisiksi rangaistuksiksi.

Rangaistuksiin vaikutti myös se, että vastaajilla ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Samoin enimmillään 890 000 euron yhteisvastuulliset vahingonkorvaukset laskivat lähes kolmannekseen, 360 000 euroon.

Käräjäoikeus tuomitsi asiassa 20 tekijää vuosina 2005-2011 tehdystä törkeästä nuuskan, tupakan ja alkoholin salakuljetuksesta Ruotsin ja Tallinnan laivoilta sekä niihin liittyvistä veropetoksista. Hovioikeuteen tästä tuomiosta valitti yli puolet tekijöistä.

Salakuljetusrengas toi Suomeen tuhansia kiloja nuuskaa, jota myytiin muun muassa helsinkiläisessä elintarvikekioskissa sekä kymmeniä tuhansia litroja alkoholia.