Poliisi varoittaa ovelta ovelle liikkuvista ulkomaalaisista remonttimiehistä

Ulkomaalaisista maalari- ja asvaltintekijäporukoista on tullut jo jokakesäinen ilmiö. Poliisi suosittelee välttämään epämääräisiä remonttipalvelujen tarjoajia.

Kotimaa

Pohjanmaan poliisi varoittaa alueella jälleen havaituista ulkomaalaisista maalariryhmistä. Pakettiautolla liikkuvat miesporukat tarjoavat esimerkiksi ulkokattojen maalausta ovelta ovelle.

Maalarit ovat kotoisin muun muassa Baltian maista, Irlannista ja Puolasta, ja he liikkuvat kahden tai neljän miehen ryhmissä.

Maalausurakoita pyritään tarjoamaan etenkin iäkkäämmille omakotiasujille ja kohteisiin, jossa työn jäljen tarkistaminen on hankalaa.

Ilmiö on jokakesäinen. Aikaisempien vuosien perusteella ongelmana ovat olleet etenkin työn jälki ja ylihinnoittelu.

– Kannattaa selvittää, ennen kuin mitään sopimusta tekee, mikä yleinen hintataso sen tyyppisellä työllä on. Saattaa olla, että se mitä on tehty on aika raa'asti yliveloitettu, eli sillä rahalla olisi pitänyt katto pestä ja maalata ja saattaa olla että se katto pelkästään pestään, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri kertoo.

Yhtään rikosilmoitusta ei ole vielä remonttimiehistä tehty Pohjanmaan poliisin alueella. Aiempina kesinä ilmoituksia on tullut säännönmukaisesti esimerkiksi kattomaalareista ja asvaltintekijöistä. Uusi-Kakkuri kehottaakin, että työt ostettaisiin mieluummin kotimaisilta palveluntarjoajilta.