Valio vähentää 14 työntekijää Turengin uht-tehtaaltaan

Valion Turengin tehtaan henkilöstövähennysten syy on lähes yksinomaan Venäjän viennin tyrehtyminen. Yhtä aikaa henkilöstön ja tuotannon vähennysten kanssa Valio rakentaa Janakkalan Turenkiin myös uutta varasto- ja tuotantotilaa. Investointipäätös on kuitenkin tehty ennen EU-pakotteiden alkamista.

talous
Valion Turengin uht-tehdas on  tehnyt aikanaan mm. nimekkäitä lastenruokia.
Suomalaisten äitien suosima Tutteli-äidinmaidonvastikkeen valmistus lopetettiin Etelä-Hämeessä Turengissa sijaitsevassa Valion tehtaalla vuodenvaihteessa. Nyt Tuttelit tulevat Hollannista.YLE / Miki Wallenius

Maidonjalostaja Valio vähentää työnatajana 14 työntekijää ja toimihenkilöä Janakkalan Turengin uht-tehtaaltaan. Turengin tehtaan henkilöstövähennysten syy on lähes yksinomaan Venäjän viennin tyrehtyminen, kertoo Turengin tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Pasi Mäkinen. Mäkinen mukaan tehtaalla henkilöstön tunnelma on apea ja pettynyt, sillä monet ovat tehneet uht-tehtaalla pitkää työuraa.

Valion uht-tehdas tehdas tekee korkeaa kuumennusta vaativia maitotuotteita. Yhtiö valmistaa mm. lasten ruokatuotteita nimeltään Valion Onni ja Tuuti. Lisäksi Turengissa tehdään maustettuja ruokakermoja.

Valion uht-tehdas uudistaa samalla tehdastaan ja tuotantoaan. Tehtaalle on rakenteilla lisää varasto- ja tuotantotilaa. Investointipäätös tehtiin kuitenkin jo ennen EU-pakotteita ja Venäjän viennin tyrehtymistä. Valio Turengin palveluksessa on ollut ennen yt-neuvotteluja noin 130 työntekijää.