1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tammela

Vihannekset ja lihat tulevat Tammelaan uuteen kauppaan läheltä

Tammelan keskustaan avattiin torstaina uusi K-kauppa, jolla on sopimuksia paikallisten vihannesviljelijöiden ja lihantuottajien kanssa. Lounais-Hämeessä Tammelassa väkiluku kaksinkertaistuu kesällä.Se onkin kaupanteon sesonkiaikaa.

Uuden kaupan avasi torstaina Tammelan kunnanjohtajan Kalle Larssonin kanssa kauppias Eino Amonsen. Kuva: Kesko tiedotus

Liikekiinteistö, jossa uusi torstaina avattu K-market Tammelan keskustassa sijaitsee, siirtyi  kauppias Eino Amonsenin ja Forssan K-citymarket-kauppiaan Mikko Virtasen omistukseen runsas vuosi sitten.

Uusi omistajakaksikko rakennuttaa kiinteistön toiseen kerrokseen vielä asuntoja. Samassa kiinteistössä toimivat myös Tammelan Osuuspankki sekä apteekki.

Amonsen ja Virtanen ovat investoineet kiinteistöön noin neljä miljoonaa euroa, josta kaupan osuus on noin 400 000 euroa.

Uuden kaupan valikoimassa on mukana lähituottajien tuotteita. Kauppias on Keskon tiedotteen mukaan tehnyt sopimukset muun muassa paikallisten vihannestoimittajien kanssa. Myös lihaa ja lihajalosteita saadaan paikallisilta tuottajilta.

Pakattu liha tulee esimerkiksi Urjalasta Paijan tilateurastamolta

Kesäisin Tammelan väkiluku liki kaksinkertaistuu kesäasukkaiden ansiosta. Siksi oli tärkeää saada kauppa auki sesongin alkuhetkillä.

K-market Tammelan myyntipinta-ala on vajaat 400 m2. Kauppa työllistää kauppiaan lisäksi kahdeksan työntekijää.

Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilän mukaan uusi kauppa tukee kauppajätin tavoitteita laajentaa verkostoa Suomessa.