Sotilassaattue joutui väijytykseen Intiassa – ainakin 20 kuoli

Aseistettu joukko hyökkäsi saattuetta vastaan Manipurin osavaltiossa, jossa toimii useita kapinallisryhmiä. Tiedossa ei ole, kuka oli hyökkäyksen takana.

Ulkomaat

Koillis-Intiassa ainakin 20 sotilasta on kuollut ja toistakymmentä haavoittunut, kun kapinallisjoukko hyökkäsi sotilasaattuetta vastaan singoin ja automaattiasein, armeija kertoo.

Saattue joutui kapinallisryhmä hyökkäykseen noin 120 kilometrin päässä Manipurin osavaltion pääkaupungista Imphalista. Kapinalliset käyttivät hyökkäyksessä myös kotitekoisia pommeja.

Myanmariin rajoittuvassa Manipurissa on useita kapinallisryhmiä. Mikään niistä ei ole ainakaan toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi. Armeija etsii hyökkääjiä.

Manipurin kapinallisryhmät syyttävät Intian hallitusta alueen luonnonvarojen riistämisestä ja alueen kehittämisen laiminlyömisestä.

Intian viranomaisten mukaan Intian seitsemässä koillisessa osavaltiossa ainakin 50 000 ihmistä on kuollut kapinallisryhmiin liittyvissä väkivaltaisuuksissa sen jälkeen, kun maa itsenäistyi Britanniasta vuonna 1947.

Lähteet: AP, AFP, Reuters