Korvasienilohikeitto, se fiinimpi lohisoppa

On aika mennä metsään ja poimia talteen alkukesän aarteet, korvasienet. Korvasienistä ja tehtyä erinomaisen lohikeiton. Konjakki antaa tälle upea alkuruokakeitolle hienon maun.

korvasienet (suku)
Korvasienilohikeitto
Hymy herkässä martta Anna-Liisa Tikkasella ja syystä! Korvasienilohikeitto on todella mahtava herkku!Juha Mäntykenttä / Yle

Korvasienilohikeitto

Keitossa yhdistyvät meren ja metsän aromaattiset maut.

1-2 sipulia

2 dl käsiteltyjä, pilkottuja korvasieniä

voita ja ruokaöljyä

1 rkl vehnäjauhoja

3-4 dl ruoka- tai vispikermaa

250 – 300 g lohta

mustapippuria

tilliä tai kirveliä

1-2 lihaliemikuutioita ( vahvaa lihalientä)

2- 3 rkl konjakkia

Pilko sipuli hienoksi hakkelukseksi ja kuullota, älä ruskista!

Lisää käsitellyt, pilkotut korvasienet seokseen. Lisää vehnäjauhot ja kerma.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Murenna lihaliemikuutio joukkoon.

Lisää lohikuutiot. Kuumenna varoen, jotta lohikuutio pysyvät ehjinä.

Mausta keitto mustapippurilla, tillillä ja konjakilla. Tarkista maku!

Tarjoa keitto esimerkiksi paahdetun ruisleivän kera.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry