Korvasienilohikeitto
Keitossa yhdistyvät meren ja metsän aromaattiset maut.
1-2 sipulia
2 dl käsiteltyjä, pilkottuja korvasieniä
voita ja ruokaöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl ruoka- tai vispikermaa
250 – 300 g lohta
mustapippuria
tilliä tai kirveliä
1-2 lihaliemikuutioita ( vahvaa lihalientä)
2- 3 rkl konjakkia
Pilko sipuli hienoksi hakkelukseksi ja kuullota, älä ruskista!
Lisää käsitellyt, pilkotut korvasienet seokseen. Lisää vehnäjauhot ja kerma.
Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Murenna lihaliemikuutio joukkoon.
Lisää lohikuutiot. Kuumenna varoen, jotta lohikuutio pysyvät ehjinä.
Mausta keitto mustapippurilla, tillillä ja konjakilla. Tarkista maku!
Tarjoa keitto esimerkiksi paahdetun ruisleivän kera.
Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry