Alkukantaisia karjahduksia ja viesti poliitikoille – Tartsanihuudon MM-kisat kiinnostivat Joensuussa

Kesäisen lauantaipäivän rikkoo huuto. Huudossa on jotain alkukantaista. Onko Tarzan tehnyt paluun?

Kotimaa
Kaksi lanneasuista miestä seisoo oven edessä
Milla Holm / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Joensuun kasvitieteellisen puutarhan sisältä kantautui lauantaina puoliltapäivin varsin erikoisia äännähdyksiä. Viidakkohuoneeseen oli kokoontunut tavallista suurempi joukko ihmisiä. Osa heistä päästeli huoneen nurkassa urahtelevia tai joikaavia ääniä. Mistä on kyse?

Kun trooppisen lämpimään huoneeseen asteli kaksi nuorta miestä lanneasuissa, alkoi kuva hahmottua. Tällä tapahtumalla täytyy olla jotain tekemistä Tarzanin kanssa.

Tartsanihuudon MM-kilpailujen neljään sarjaan otti osaa toistakymmenkunta osallistujaa. Joukkoon oli eksynyt yksi pahaa-aavistamaton polttarisankarikin.

Poliittista viestiä karjahduksen muodossa

Satu Niemi osallistui extempore-sarjaan yhdessä 3-vuotiaan Malakias-poikansa kanssa. Sadun kajauttaman huudon viesti oli selkeä ja varsin ajankohtainen.

– Hoitajalla on vain kaksi kättä, kuuluu huutoni. Hallituksen tekemät leikkaukset koskevat kaikkia ja ymmärrän, että niitä tarvitaan. Se, mistä ei saisi mielestäni tinkiä, on lapset. Minun mielestäni päätös, jonka mukaan päiväkodeissa lapsiluku kasvaa yhtä hoitajaa kohti, on aivan kohtuuton. Päiväkodeissa näiden päätösten jälkeen on voimassa kilpailun teeman mukaisesti viidakon laki, jos aikuisia ei ole riittävästi.

Raadin vaikeana tehtävänä oli arvottaa rohkeat ja erilaiset esitykset parhausjärjestykseen. Neljän parhaaksi palkitun lisäksi tuomaristo jakoi useita huomionosoituksia sekä kunniamainintoja.

Kilpailun raadissa istuivat Merja Pennanen Joensuun kaupunginteatterista, Joensuun Salaseuran nimissä puuhaava valkoinen susi sekä Tartsanin poika. Hänen arvionsa esityksistä jäivät tulkinnanvaraisiksi.

Tapahtuman järjestivät Botanian ystävät yhdessä Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun salaseuran kanssa.