Lapin eläinlääkäreiden hintoja on vaikea vertailla

Eläinlääkärit eivät Lapissa pahemmin ilmoittele internetissä. Lapin avin selvityksen mukaan vain muutamalla lappilaisella eläinlääkärillä on nettisivut, joiden avulla kuluttaja voi etukäteen saada tietoa palvelujen hinnoista.

eläinlääkärit
Koiraa tutkitaan eläinlääkärissä.
Yle

Fonectan yrityshaun mukaan Lapissa on vähintäänkin yli kymmenen eläinlääkäriä, mutta vain neljällä eläinlääkärillä tai -lääkäriasemalla on palveluista kertovat nettisivut.

Avin ja kilpailu- ja kuluttajaviraston kampanjalla selvitettiin, kuinka hyvin eläinlääkäriasemat noudattavat velvollisuutta esittää hinnasto verkkosivuillaan. Lapissa tarkistetuista yrityksistä vain yhdellä neljästä oli hinnasto. Kolmelle muulle huomautettiin asiasta ja ne korjasivat asian avin mukaan pääsääntöisesti nopeasti.

Suurimmalla osalla eläinlääkäreistä ei kuitenkaan ole nettisivustoa, ainoastaan yhteystiedot netissä. Lain mukaan kun elinkeinoharjottaja esittää netissä pelkät yhteystiedot, ei se velvoita palveluhinnaston esittämiseen.

Avoin hinnaston esittäminen kuitenkin palvelisi asiakasta. Sen avulla eläinlääkäreiden hintoja voisi vertailla, ja myös varautua tulevaan maksuun.