Brittien panttivankineuvottelija Suomessa: "Minä myyn elämää"

Jos haluaa saada itsemurhakandidaatin perumaan aikeensa ja astumaan turvaan sillankaiteelta, pitää pitchata elämää. Ympäripuhumisen mestari, panttivankineuvottelija Richard Mullender pitää tärkeänä muistaa, että kyse on hänestä, ei sinusta.

Poliiseja piirittämässä panttivangin ottaneita aseistautuneita miehiä Gentissä 15. joulukuuta. Kuva: VRT

Armeijasta poliisin palvelukseen siirtynyt panttivankineuvottelija Richard Mullender (siirryt toiseen palveluun) on työskennellyt Scotland Yardin panttivankineuvottelijoiden johtavana kouluttajana. Hän on kouluttanut neuvottelemisen ja kuuntelemisen taitoja myös monille muille tahoille, kuten FBI:lle ja YK:lle.

Poliisi tarvitsee neuvottelutaitoja erilaisissa vakavissa tilanteissa, Mullender kertoo.

– Esimerkiksi itsemurhatilanteissa, jos henkilö on hyppäämässä katolta tai sillalta, tai kotiväkivaltatilanteissa, joissa esimerkiksi mies uhkaa tappaa vaimonsa, tai pankkiryöstöissä, jotka menevät pieleen.

– Varsinaisia terroristitilanteita on paljon vähemmän. Charlie Hebdo oli viimeisin iso panttivankineuvottelutilanne Ranskassa.

"Mietin, miten saan ihmisen alas sillalta, että pääsen nukkumaan"

Englannissa panttivankineuvottelijat ovat poliiseja, eivät psykologeja, kertoo Mullender.

– Käytämme psykologien apua, mutta neuvottelijat ovat poliiseja. Psykologi tapaa potilaan, ja jos potilas ei sillä kertaa halua puhua, potilas voi lähteä. Meillä taas, jos ihminen seisoo sillalla eikä suostu puhumaan, emme voi vain lähteä pois ja sanoa, että kokeillaan huomenna, Mullender kertoo ammattien vaatimusten eroista.

Richard Mullender vieraili perjantaina Hämeenlinnassa vaikuttamistaidon ammattilaisseminaari Retoriikan kesäkoulussa. Kuva: Markku Karvonen / Yle

– Meidän täytyy rakentaa luottamusta heti, eli tietysti psykologiaa tarvitaan, mutta poliisin täytyy olla käytännöllisempi. Jos jollain on ase toisen ohimolla, et voi vain lähteä pois, vaan pitää jatkaa yrittämistä.

Poliisityössä näkökulma ja keinojen toimivuus ratkaisee.

– Katsotaanko tekojen ja sanomisten psykologisia vai käytännön vaikutuksia? Meille on tärkeää saada hyvä kuulustelutulos tai puhuttua ihminen alas sillalta. Kahdelta yöllä sateessa en mieti, mitähän Freud olisi sanonut. Mietin, miten saan ihmisen alas sillalta, että pääsen nukkumaan.

Luonnollisuus ratkaisee – ole oma itsesi

Millainen sitten on hyvä panttivankineuvottelija? Richard Mullenderin neuvo on lyhyt ja ytimekäs.

– Lakkaa olemasta poliisi ja lakkaa neuvottelemasta. Hyvän neuvottelijan pitää olla luonnollinen, ihminen. Kohde ei saa tajuta, että sinä neuvottelet.

– Ensimmäinen sääntö on: kyse on heistä, ei sinusta. Jos haluat saada ihmisen taivuteltua tekemään jotain, pitää selvittää, miksi se olisi hänelle hyvä asia. Jos et voi vakuuttaa, että hänelle on siitä hyötyä, hän ei hyväksy ideaasi.

Jos olet kovin muodollinen, ihmiset näkevät sinut uhkana eivätkä pidä sinua vilpittömänä.

Richard Mullender

Kaikilla ei ole yhtä nopea ajatuksenjuoksu, mutta kuuntelemisen ja neuvottelemisen taidot ovat opittavissa.

– On vain kyse siitä, kuinka hyvin niitä taitoja soveltaa ja kuinka usein harjoittelee.

– Ole oma itsesi taitoinesi! Loistava neuvottelija on luonnollinen. Muodollisuuden puute ratkaisee. Mitä luonnollisempi olet, sitä paremmin ihmiset "ostavat" sinut. Jos olet kovin muodollinen, ihmiset näkevät sinut uhkana eivätkä pidä sinua vilpittömänä, Mullender neuvoo.

Neuvottelua ihmisenä ihmiselle

Richard Mullender painottaa, että neuvottelutilanteen osapuolina ovat ihmiset.

– Ei ole organisaatiota, on ihmisiä. Keskustelen ihmisen kanssa, en Isisin tai Talebanin. Henkilön on pidettävä minusta, tai minun pitää saada hänet pitämään minusta. Minun on myös pidettävä hänestä.

Jotta homma ei kävisi liian yksinkertaiseksi, Mullender muistuttaa, että joka tilanteeseen sopivia sääntöjä ei kuitenkaan ole.

– Joka tilanne on erilainen. Ei voi sanoa, että "tämä oli virhe". Olosuhteet sanelevat, voiko poliisi toimia rauhassa vai pitääkö mennä sisään nopeasti. Jälkiviisaus on parasta, mutta tilanteessa teet ratkaisuja ja ne on vain tehtävä.

– Ei ole kahta samanlaista ihmistä. Ihmisten mielialatkin vaihtelevat: voimme jutella, saatan sanoa jotain, mistä suutut, ja sitten oletkin ihan eri ihminen ja minun on muutettava omaa käyttäytymistäni. Ei ole sääntöjä.

Hollywood rakastaa panttivankikohtauksia

Elokuvissa jännittävissä tilanteissa paikalle kutsutaan usein profiloija tukemaan tai hoitamaan tiukkoja neuvotteluja. Onko profiloinnilla ja taustatiedoilla sitten oikeassa elämässä merkitystä? Richard Mullenderin mielestä profiili on vain lähtökohta.

– Kenen kanssa juuri nyt puhun? Se riippuu sinusta ja sinun tämänhetkisestä mielialastasi. Taustatieto on hyödyllistä, mutta se on vähän kuin sterotypia. Käytämme stereotypioita selviytyäksemme, mutta ne eivät saa hallita meitä. Ne ovat vain alku. Mikä sai tämän ihmisen tekemään tämän juuri tänään? Joka päivä hän ei halua hypätä sillalta, miksi juuri tänään?

Ei neuvottelija mene rakennukseen, jossa on panttivankeja, minun hommanihan on saada heidät ulos sieltä.

Richard Mullender

– Osa elokuvien asioista on kohdallaan, osa hölynpölyä. Ei neuvottelija mene rakennukseen, jossa on panttivankeja, minun hommanihan on saada heidät ulos sieltä. Jos minä menen sisään, he vain saavat yhden panttivangin lisää, sehän on naurettavaa. Mutta jos olen Bruce Willis, voin tehdä niin, Mullender naurahtaa.

Richard Mullender vertaa panttivankineuvottelua myyntityöhön.

– Minä pitchaan ihmiselle, että tämä ehdottamani asia on parempi kuin se, mitä yrität tehdä. Se on vain myyntiä. Ihmiset myyvät tietokoneita ja lehtiä, minä myyn elämää.