1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

VW-konserni piti sanansa – osti turkulaismiehen mielenosoitus-Audin

Moottorivikaisen Audinsa vuoksi maahantuojan kanssa taistellut Tero Salonen on saanut sielunrauhan. Salosen Audi A5 seisoi viikon mielenosoituksellisesti Turun VV-Auton porttien ulkopuolella. Lopulta sama autoliike teki Saloselle vaihtotarjouksen toiseen autoon. Nyt molemmat osapuolet vannovat tyytyväisyyttään. 

liikenne
Auto, jonka kyljessä teksti kuluttaako autosi liikaa öljyä.
Tero Salonen

Tero Salosen vuoden 2010-mallisen Audi A5:n TFSI-moottorin öljynkulutus oli kasvanut sietämättömiin mittoihin. Auton ongelmien ratkaisemisessa jotain meni kuitenkin pahasti pieleen, sillä Salosen ja maahantuoja VV-Auto Groupin välit viilenivät toukokuun lopulla pisteeseen, jossa epätoivoinen turkulainen päätti aloittaa yhden auton mielenosoituksen.

Salonen pysäköi epäkuntoisen autonsa Turun VV-Auton eteen, perusti öljynkulutusta kauhistelevan Facebook-sivuston ja vietti unettomia öitä. Yle Uutisten nettisivuilta Salonen sai pian lukea, että VV-Auto Groupin huoltopäällikkö Jukka Tirkkonen lupasi Suomen Volkswagen verkoston jälleenmyyjien ostavan myös tyyppivioista kärsiviä ongelma-autoja normaaliin hintaan.

Salonen päätti kokeilla, pitääkö Tirkkosen lupaus paikkansa ja tarjosi autoaan Turun VV-Autoon.

– Sinne samaan liikkeeseen, jonka edessä se seisoi. Sanoin myyjälle, että en voi ajaa sitä tänne, kun moottori on rikki, mutta jos hän kävisi katsomassa. Myyjä soitti vielä perään, että onko myös talvirenkaat. Maanantaina antoivat kirjallisen tarjouksen. Se oli ihan asiallinen. Kyllä Tirkkonen sanansa piti, Salonen sanoo.

Maahantuojan mukaan Salosta ei ostettu hiljaiseksi

VV-Auto Groupin viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen on onnellinen, että kärhämä Tero Salosen kanssa ratkesi.

– Me olemme aina tyytyväisiä, että asiakas on tyytyväinen. Salosen tapauksessa molemmat päästiin tyydyttävään ratkaisuun.

Vielä edellisellä viikolla Salonen oli Audiaan eri paikkoihin kaupatessaan saanut kuulla, että liikkeet eivät huolisi hänen autoaan vaihdossa edes korjattuna. Tai jos huolisivat, matalalla vaihtohinnalla.

Maahantuojan mukaan Turun VV-Autoa ei painostettu ostamaan valtavaa mediajulkisuutta saanutta Salosta hiljaiseksi ostamalla hänen autonsa.

– Edelleen olemme sitä mieltä, että sekä Audi- että VW-verkosto ottaa vastaan näitä autoja mielellään, Karjalainen sanoo.

Autostressi vei unet

Tero Salonen sanoo, ettei ole pystynyt nukkumaan valtavan stressin takia. Perheen vaimon käytössä ollut Audi oli rikki ja käytännössä arvoton. Salonen oli jo ostamassa toista autoa, kun hän päätti epätoivoisena vielä kokeilla, pitääkö maahantuojan Yle Uutisille antama ostolupaus paikkansa.

Miehen perustamassa Facebook-ryhmässä viestejä sateli yötä päivää.

– Nyt on tullut viestejä myös muilta, että ihmiset ovat käyneet vaihtamassa autonsa ja maahantuoja on pitänyt sanansa, Salonen sanoo.

VV-Auto Groupin Karjalainen ei pysty allekirjoittamaan Salosen väitettä lisääntyneistä autonvaihdoista.

– Ihan vastaavaa tapausta ei ole tiedossa.

Salosen Facebook-ryhmä on nyt poistettu, eikä ryhmäkannetta maahantuojaa vastaan ole tulossa.

– Itse asia viallisista autoista ei ole kokonaisuudessaan kuitenkaan muuttunut. Mutta kyllähän hurjan moni sai tuosta julkisuudesta apua. Tarinan oppi on, että jos asialle täytyy tehdä jotain, niin täytyy tehdä, Salonen sanoo.

Nyt Salosella on uusi auto. Tero Salosen autokaupoista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

_Juttua tarkennettu klo 14:55: VV-Auto osti Salosen Audin vaihdossa toiseen autoon, eikä ostanut autoa suoralla kaupalla. Jutussa luki aikaisemmin, että autoliike osti Saloselta auton pois markkinahintaan. _

Lue seuraavaksi