1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kesähitit (Musiikki)

Kesähitti syntyy positiivisesta kesätunnelmasta – Aurinkokuningatar kestää tuhansia kuunteluja

Jokaiselle kesälle riittää hitti tai kaksi. Tämän kesän vahva ehdokas on Radio Suomenkin taajuuksilla soiva Valovuoden Aurinkokuningatar.

Kuva: Petra Ketonen / Yle

Tuorein kesähitiksikin povattu Aurinkokuningatar (siirryt toiseen palveluun)tavoittaa tällä hetkellä Radio Suomen, Radio Novan, Radio Suomipopin ja The Voicen kuuntelijat. Siis suuri osa suomalaisista on jo valmis kehumaan toista kauniiksi, vapaaksi ja sellaiseksi jossa on voimaa.

Kappaleen takana on tamperelaiskolmikko eli Samsonin, Kuupan ja Outin muodostama Valovuosi, joka on ollut yllättynyt kappaleen suoiosta.

– Tietyt tavoitteet on tietysti ollut, mutta silti se on yllättänyt ja tuntuu hyvältä, sanoo Kuuppa.

Idea kappaleeseen syntyi mökillä Kuupan soittelusta ja Outin laulelusta. Samson heräsi kovaan menoon ja ihmetteli kenen biisi oikein soi.

– Vastasin, että se voisi olla vaikka meille.

Kesähitissä oltava positiivinen tunnelma

Bändi on jo saanut palautetta siitä, että kappale kuulostaa esimerkiksi Elokuun hiteiltä tai Tuomas Kauhasen ja Väinöväinön Enkeliltä. Valovuoden miehet eivät osanneet odottaa vertailua, mutta kiittelevät paljon kuunneltuja kappaleita hienoiksi.

Iskelmään vivahtava, reggae-henkinen pop iskee nyt. Mitään tarkkaa määritelmää ei kesähitin kaavalle ei kuitenkaan Kuupalta löydy.

– Yleisö päättää siitä. Siinä on hyvä olla positiivinen ja kesäinen tunnelma.

Aurinkokuningatar kestää tuhansia kuunteluja

Joillekin kesähitti on kirosana. Loppukesästä menee hermo, kun kesähitiltä ei voi välttyä missään. Toisaalta paljon soitetusta kappaleesta ei kehdata tykätä.

– Mulle se ei ole mikään ongelma. Hyvä biisi on hyvä biisi, toteaa Kuuppa.

Ja yhtyeen oma kappale tietysti kestää kuuntelua oikein hyvin.

– Tuhansia kertoja on tullut tehdessä kuunneltua, että kyllä se vielä menee. Ei tosin kotona tule ensimmäisenä pantua päälle.