Ruoho kasvaa nyt kohisten

Nurmikon kasvukausi on kiivaimmillaan. Ruohonleikkuri raksuttaa pihalla parhaimmillaan pari kertaa viikossa.

luonto
Ruohonleikkaaja
YLE

Ruoho on kasvanut kohisten Oulun korkeudella viime päivinä. Nurmikon kasvukausi onkin kiihkeimmillään ja parhaimmillaan sitä saa leikata pari kertaa viikossa. Ruohonleikkuri on siis raksuttanut pihoilla tänä kesänä jo monta kertaa.

Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Tuomas Kauppila sanoo, että nurmikko kasvaa nyt kovaa kyytiä.

– Nurmikolla on kosteutta kun on satanut niin paljon ja nyt kun on vähänkin lämmintä, se on valmiina kasvamaan. Alkukesä juhannukseen asti on yleensäkin kiihkeintä kasvuaikaa, Kauppila kertoo.

Kun päivä pitenee ja ilma lämpenee, kasvi yrittää käyttää tämän mahdollisimman hyvin hyödykseen. Näin se selviää paremmin taas seuraavasta talvesta.

Kasvukausi hyvässä vauhdissa

Nurmikkoa saa leikata ilmoista riippuen nyt parikin kertaa viikossa. Loppukesästä kerta viikossa riittänee.

Ylipuutarhurin mukaan kasvukausi on alkukesän kylmyydestä ja kosteudesta huolimatta normaaliaikataulussa. Esimerkiksi tuomet kukkivat ja ovat osin jo kukkineet Oulun korkeudella.

Oulun kaupunki leikkaa nurmikkoa kohteesta riippuen monenlaisilla laitteilla. Esimerkiksi kaupungintalon ympäristön nurmikko leikataan työnnettävällä kelaleikkurilla yleensä kahdesti viikossa. Nurmi on myös lyhyttä kuin golfkentällä.

Keskustan muut puistot kuuluvat niin sanottuun kakkoshuoltoluokkaan. Ne leikataan noin kerran viikossa yleensä leikkuujätteet keräävällä koneella.