1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuninkaalliset

Britannian pikkuprinsessa ristitään samassa kirkossa kuin isoäitinsä prinsessa Diana

Charlotte Elizabeth Diana saa nimensä yksityisessä tilaisuudessa Norfolkissa 5. heinäkuuta.

Prinssi William ja herttuatar Catherine vasta syntyneen pikkuprinsessan kanssa 2. toukokuuta 2015. Kuva: Hannah McKay / EPA

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen tytär ristitään heinäkuussa, Kensingtonin palatsista kerrotaan. Pikkuprinsessa saa nimen Charlotte Elizabeth Diana yksityisessä tilaisuudessa. Hänet kastaa Canterburyn arkkipiispa Justin Welby.

Kastetilaisuuteen osallistuvat kuningatar Elizabeth, hänen miehensä prinssi Philip, prinssi Charles vaimonsa Camillan kanssa sekä herttuatar Katen perhe. Lisäksi paikalla ovat lapsen kummit, joiden henkilöllisyyttä ei ole vielä paljastettu.

Kastajaiset pidetään St. Mary Magdalenen kirkossa kuningatar Elizabethin omistamalla Sandringhamin tilalla Norfolkissa Englannin itärannikolla 5. heinäkuuta. Prinssi Williamin äiti prinsessa Diana ristittiin aikanaan samassa kirkossa. Dianan perheellä oli läheiset suhteet kuninkaallisiin, ja hän syntyi Sandringhamin tilalla vuonna 1961.

Pikkuprinsessa Charlotte Elizabeth Diana syntyi toukokuun 2. päivänä. Hän on prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen toinen lapsi ja neljäs kruunun perimysjärjestyksessä.