Matkalaukusta löydetty poika saatetaan yhteen äitinsä kanssa

Kanariansaarilla asuvat vanhemmat olivat hakeneet pojalle oleskelulupaa Espanjaan. Sitä ei myönnetty, koska isän tulot olivat 58 euroa vähemmän kuin vaaditut 1 333 euroa kuukaudessa.

Espanjan rajavartijat ovat löytäneet läpivalaisemastaan matkalaukusta 8-vuotiaan afrikkalaispojan 8. toukokuuta. Kuva: Lehtikuva

Matkalaukusta Espanjan rajalla löydetty 8-vuotias afrikkalaispoika saatetaan takaisin äitinsä luo, perheen asianajaja kertoo. Pojan ja äidin sukulaissuhde on varmistettu DNA-testillä.

Poika yritettiin salakuljettaa matkalaukussa Espanjaan, missä hänen molemmat vanhempansa asuvat laillisesti. Hän jäi kuitenkin kiinni läpivalaisulaitteessa.

Poika on oleskellut alaikäisille maahanmuuttajille tarkoitetussa keskuksessa Ceutassa toukokuun alusta lähtien. Ceuta on Espanjalle kuuluva alue Gibraltarinsalmen eteläpuolella Pohjois-Afrikassa.

Poika pääsee äitinsä luo maanantaina. Pojan isä pidätettiin salakuljetusyrityksen yhteydessä epäiltynä ihmisoikeusrikkomuksesta. Vanhemmat olivat yrittäneet hakea pojalle oleskelulupaa Espanjaan. Sitä ei myönnetty, koska isän tulot olivat 58 euroa vähemmän kuin vaaditut 1 333 euroa kuukaudessa.

Tuhannet siirtolaiset pyrkivät vuosittain Marokosta Espanjan hallinnoimille Ceutan ja Melillan alueille ja edelleen Eurooppaan.