1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Turkishuutokauppa kärsii Venäjän markkinoiden epävakaudesta

Perjantaina Vantaalla tarjotut yli puoli miljoonaa siniketunnahkaa myytiin pääasiassa Kiinaan. Kiistellyn alan huutokauppa päättyy ensi viikolla.

talous
Arkistokuva siniketunnahasta
Martti Juntunen / Yle

Kansainvälisen turkishuutokaupan alkupäivinä myynti on vetänyt Kiinaan, mutta osa nahoista on jäänyt vaille uutta omistajaa. Tapahtuman järjestäjä, pörssinoteerattu Saga Furs kertoo, että tänään perjantaina lähes kaikki tarjotut noin 560 0000 siniketunnahkaa myytiin pääasiassa Kiinaan. Yksi nahka huudettiin keskimäärin 128 eurolla.

Eilen huutokaupan ensimmäisenä päivänä tarjolla oli lähes 210 000 ketunnahkaa ja 34 000 suomensupinahkaa, mutta osa jäi myymättä. Saga Fursin mukaan syynä on epävakaus Venäjän markkinoilla. Ensimmäisen päivän myyntisummaksi yhtiö ilmoittaa 90 miljoonaa euroa.

Yhtiö tiedotti tällä viikolla, että se tuo kesäkuun huutokauppaan muiden muassa 3,8 miljoonaa minkinnahkaa ja 760 000 ketun- ja suomensupinnahkaa. Yhteistyökumppaneiden tarjonta mukaan laskettuna kaikkiaan myyntiin tarjotaan 5,6 miljoonan minkinnahan lisäksi 800 000 ketun- ja 300 000 riistaturkisnahkaa.

Yli 750 ostajan kansoittama huutokauppa päättyy ensi viikon perjantaina.

Lue seuraavaksi