Moody's laski arviotaan Suomen talouden näkymistä – paras luottoluokitus säilyi

Luottoluokitusyhtiö odottaa Suomen talouskasvun olevan heikkoa, sillä tuottavuus on heikennyt ja vienti laskenut. Toinen syy arvion laskemiselle on julkisen talouden alijäämän kasvaminen.

talous
Vuosaaren satama Helsingissä.
Moody's odottaa Suomen talouskasvun olevan heikkoa tuottavuuden heikkenemisen ja viennin laskun vuoksi.Jyrki Lyytikkä / Yle

Luottoluokitusyhtiö Moody's on laskenut arvionsa Suomen talousnäkymistä vakaasta negatiiviseksi. Suomen luottoluokitus säilyi kuitenkin parhaana mahdollisena eli AAA:na.

Moody'sin perjantaina julkaistussa arviossa (siirryt toiseen palveluun) todetaan, että yhtiö odottaa Suomen talouskasvun olevan heikkoa tuottavuuden heikkenemisen ja viennin laskun vuoksi. Julkisen talouden alijäämän kasvaminen mainitaan toiseksi tärkeäksi syyksi näkymien laskemisen takana.

Tyypillisesti luottoluokittajat ensin laskevat arviotaan valtion talousnäkymistä ja pudottavat luottoluokitusta vasta sen jälkeen.

Muut kaksi suurta luottoluokitusyhtiötä julkaisivat viimeisimmät arvionsa Suomen taloudesta maaliskuussa. Tuolloin Standard & Poor's piti Suomen luokituksen ennallaan luokassa AA+, johon se laski viime syksynä. Fitchiltä Suomella on edelleen AAA-luokitus, mutta sekin pudotti viimeksi arvionsa Suomen näkymistä negatiiviseksi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus