Iltalehti: Yli puolet suomalaisista valmiita pidentämään työviikkoa

Iltalehden kyselyn perusteella yli puolet suomalaisista kannattaa myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ajamaa yhteiskuntasopimusta.

politiikka
Kaupan kassa.
Kalevi Rytkölä / Yle

Yli puolet suomalaisista on valmiita pidentämään työviikkoa, mikäli hallitus sitoutuu veronalennuksiin ja pidättäytyy lisäleikkauksista, selviää Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä (siirryt toiseen palveluun).

Kyselyn mukaan 53 prosenttia kansasta on valmiita työajan pidentämiseen. 32 prosenttia vastustaa ajatusta. Vastaajista 15 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Miehet suhtautuvat työajan pidentämiseen naisia suopeammin.

Kaikkein myönteisimmin pidempään työviikkoon suhtautuvat maanviljelijät, yrittäjät ja johtavassa asemassa olevat.

Puoluekannoittain suopeimpia ovat keskustan, kokoomuksen ja RKP:n kannattajat. Eniten ajatusta vastustetaan SDP:n, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten keskuudessa.

Iltalehden kyselystä selviää myös, että 54 prosenttia suomalaista kannattaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ajamaa yhteiskuntasopimusta. 25 prosenttia ei kannata sitä ja 21 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Taloustutkimuksen 3.–4.6. toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 082 ihmistä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tarkennettu klo 16.20: Suomalaiset pidentäisivät työviikkoaan, jos hallitus sitoutuu veronalennuksiin ja pidättäytyy lisäleikkauksista.