1. yle.fi
  2. Uutiset

Alkuperäisen osan metsästys jatkuu – Rompemarkkinoilla voi tehdä elämänsä löydön

Vanhojen ajoneuvojen alkuperäisia osia etsivälle rompemarkkinat voivat olla pitkän etsinnän täyttymys. Oulun Seudun Mobilistien järjestämä tilaisuus kerää vuosittain pari tuhatta kävijää.

Kotimaan uutiset
Maamoori Olympia
Olympia - merkkinen maamoottori, jota käytettiin maataloudessa esimerkiksi sahan pyörittämiseen.

Vanhojen autojen ja moottoripyörien osien etsijöille erilaiset rompemarkkinat ovat kiinnostuksen kohde. Oulussa vuodesta 1994 järjestetyt Oulun Seudun Mobilistien Rompemarkkinat kiinnostivat kävijöitä heti aamutuimaan. Useampi lähtikin pois mukanaan se osa tai varaosa, jota on etsinyt pitkään.

Vaikka netistä löytää osia omaan kunnostusprojektiin, on rompemarkkinaisäntä Jorma Vesalan mukaan jokavuotisella tapahtumalla oma tarve ja vakiintunut kävijäjoukko.

– Samoja tuttuja naamoja täällä näkyy myyntipöydän molemmilla puolilla, hyvä näin, naurahtaa Vesala.

– Keski-ikä taitaa olla 60+, mutta kyllä nuorempiakin pareja lapsineen sopii mukaan. Varsinkin merkkiklubien, kuten volkkariporukassa on myös nuoria vanhojen autojen harrastajia, jatkaa Vesala.

Osa kävijöistä etsii tiettyä osaa, kun toiset taas katselevat kaikessa rauhassa mitä eteen tulee.

– Moni käy markkinoilla fiilistelemässä. Aina silloin tällöin kuulee, kun kävijä kertoo toiselle innosta puhkuen, että nyt minä sen tietyn osan löysin! Hyvälle tuulellehan tällaisessa tapahtumassa tulee, kertoo rompemarkkinaisäntä Jorma Vesala.

Kaksipäiväinen Rompemarkkinat järjestetään Oulun Automuseon pihalla. Sisällä automuseossa esitellään tänä vuonna italialaisia ajoneuvoja.

Oulun Automuseolla on esillä italialaisia autoja.
Oulun Automuseolla on esillä italialaisia autoja.
Lue seuraavaksi