1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Paavi vierailee Sarajevossa – paikalle odotetaan jopa 100 000 ihmistä

Paavi Franciscus pitää olympiastadionilla ulkoilmamessun tuhansille ihmisille ja isännöi uskonnollisten johtajen kokousta, johon osallistuu muslimien, ortodoksien ja juutalaisten edustajia.

Ulkomaat
Paavi Fransiscus
Ettore Ferrari / EPA

Paavi Franciscus on saapunut Bosnian ja Hertsegovinan pääkaupunkiin Sarajevoon yksipäiväiselle vierailulle. Kaupunkiin odotetaan lauantaiksi yhteensä jopa 100 000 kävijää, ja noin 5 000 poliisia valvoo heidän turvallisuuttaan.

Franciscus on sanonut matkustavansa Sarajevoon rohkaisemaan Balkanin sodan jälkeistä sovinnontekoa eri uskontojen välillä, mutta myös tukeakseen Bosnian pienenevää katolista vähemmistöä.

Puheessaan Bosnian ja Hertsegovinan kolmijäseniselle, eri etnisyyksiä edustavalle presidenttineuvostolle Franciscus kehotti bosnialaisia rauhanomaiseen rinnakkaiseloon kärsivällisen ja luottamuksellisen keskustelun kautta.

Vierailunsa aikana paavi Franciscus isännöi myös uskonnollisten johtajien kokousta, johon osallistuu muslimeja, ortodokseja ja juutalaisia. Lisäksi hän tapaa virkamiehiä ja alueen pappeja.

Aamupäivällä kymmenettuhannet ihmiset olivat jo kerääntyneet olympiastadionille, missä Franciscus pitää myöhemmin päivällä ulkoilmamessun.

Franciscus on toinen paavi, joka tekee vierailun Sarajevoon. Vuonna 1997 paavi Johannes Paavali II piti samalla stadionilla messun, joka houkutteli tuhansia katolisia kroaatteja Sarajevoon ensimmäistä kertaa Balkanin sodan loppumisen jälkeen.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi