Adam Lambert Suomessa: Haluan olla artisti, en homoartisti – video

Amerikkalainen pop-tähti Adam Lambert esiintyy lauantai-iltana Lastensairaalan hyväksi järjestetyssä konsertissa.

kulttuuri
Adam Lamber

Adam Lambert tunnetaan vahvasta lauluäänestä ja karismaattisesta esiintymisestä. Laulaja pohtii uudella levyllä, mitä ihmiset elämältään haluavat. Taustalla on Lambertin oma aikuistuminen.

– Olen nyt kolmekymppinen. Ymmärrän osaa itsestäni paremmin. Ja osaa en ymmärrä yhtään, vaikka niin luulin, kertoo vastamuuttanut muusikko.

– Ostin itselleni talon ensimmäistä kertaa elämässäni. Koen olevani vihdoin aikuinen."

Adam Lambert nousi pinnalle kuutisen vuotta sitten, kun hän sijoittui toiseksi American Idol -kisassa. Hänen musiikilliset vaikutteensa tulevat pitkälti 70-luvun teatraalisesta rockista. Esikuvia ovat muun muassa David Bowie ja Led Zeppelin sekä erityisesti Queen, jonka kanssa Lambert on ollut konserttikiertueella.

– Aluksi olin peloissani, kuinka voin esittää kappaleita, jotka Freddie Mercury esitti uskomattoman hienosti. Halusin näyttää faneille, että myös minä rakastan häntä paljon. Parin shown jälkeen olin huojentunut. Teimme jotain oikein. Ihmiset tykkäävät.

Adam Lambert tunnetaan Suomessa parhaiten jo päättyneestä suhteesta tv-julkkis Sauli Koskisen kanssa. Siitä hän ei halua puhua. Lambert toi aiemmin homouttaan esiin paljon, nyt hän haluaa eroon homoartistin leimasta.

– Nykyisin kaikki tietävät kantani, jotka olen jo tuonut esiin. Nyt mielenkiintoista on olla vain artisti eikä homoartisti. Se on eteenpäin menemistä. Tänä päivänä seksuaalisuus on vain yksi osa elämä. Sen ei pitäisi määritellä koko ihmistä.